15.09.2020 Kamila Metzová
Jednoduchý švestkový koláč z jogurtového těsta, který můžete mít během chvíle v troubě. Jogurt dodá těstu super konzistenci a vláčnost, švestky extra šťavnatost a drobenka křupavost. 🙂
Drobenka
Výše uvedená drobenka je jen pro inspiraci. Často dělám drobenku tak, že smíchám jemně mleté ovesné vločky s rozdrcenými ořechy, lehce osladím a spojím trochou oleje nebo másla. Drobenka je úžasně voňavá a křupavá. 👍V této verzi na fotce jsem lžící smíchala jáhlové vločky, osladila a spojila s máslem Ghí. Lžící jen promíchám a nasypu na ovoce...
Tento koláč mám vyzkoušený s různými druhy mouk. Ráda vždy kombinuji 2 druhy. Nejraději čirokovou mouku se špaldovou. Čiroková mouka je bezlepková, výživná a její velkou výhodou je její neutrální chuť...
☝️Další nápad, jak využít švestky, jsou třeba tyto jednoduché švestkové knedlíky ze 3 ingrediencí. 🐭
Škoda, že ta švestková sezóna netrvá déle... 😇
<p>Česká zralá švestka má jedinečnou chuť.🙂</p>
<p>Drobenku dělám pokaždé jinak. Někdy s ořechy, jindy ovesnou, teď jsem místo mouky použila jáhlové vločky ...</p>
<p>Peču na 175 stupňů asi 35 minut...</p>
<p>Koláč pěkně drží pohromadě. Může posloužit i jako domácí svačina do krabičky. 👍</p>