28.03.2019 Kamila Metzová
Když si chcete dát něco dobrého, co nezabije vaši snahu o méně kalorický jídelníček, hodí se osvědčený recept. Tak tady je! Vláčný dortík ve stylu cheesecaku, jehož základ tvoří granola a náplň vysokoproteinový nízkotučný mléčný výrobek jménem Skyr.
Klasická cheesecaková náplň je sice nebesky lahodná a dokonale krémová, její kalorická hodnota už ale nemusí korespondovat s cíli, které někdo má. Dopřejte si kousek něčeho sladkého a přitom do sebe zbytečně nedostávejte větší množství tuku, cukru a bílé mouky.
Místo sušenek z bílé mouky zapojte granolu a místo smetanvého sýra tradiční islandský mléčný výrobek Skyr, který má minimální množství tuku, přitom hodně bílkovin.
Na korpus do kulaté formy cca průměr 24 cm
Na náplň
Velmi jednoduchá příprava, výborný výsledek :)
Můžete vyzkoušet i jiné varianty a místo části Skyru použít řecký jogurt nebo nízkotučný tvaroh.
<p>Na jemno nadrcená granola poslouží jako základ korpusu.</p>
<p>Nadrcenou granolu smíchejte s kokosovým olejem a hmotu v tenké vrstvě rovnoměrně natlačte do formy.</p>
<p>Po 45 minutách v troubě je upečený. Nechte ho ve formě trochu zchladnout a pak ho nožem objeďte kolem dokola, aby se při otevírání formy neroztrhl.</p>
<p>Dozdobit ho můžete na mnoho způsobů. Čerstvé ovoce nebo doma vyrobená omáčka z čerstvého ovoce je ideální volbou. Je křehký, šťavnatý, k nakousnutí :)</p>