20.02.2015 Kamila Metzová
Stačí rozmixovat pár ingrediencí, které možná stejně máte doma a výsledkem je rychlá a lahodná pomazánka.
Když jsem zas přemýšlela nad tím, co já těm dětem namažu na chleba, aby to nebylo pořád dokola, tak mě napadla šunková pěna. Měla fakt úspěch. Stojí za to vyzkoušet :-) Šunkovou pěnu či pomazánku lze vyrobit z různých ingrediencí. Mně se nechtělo dávat větší množství másla či sladkou smetanu, proto jsem zvolila následující kombinace.
Množství na 1 mističku pomazánky
Mažte na pečivo, knackebroty nebo křupací chlebíky.
Do receptu jsem nezapomněla připsat sůl, žádnou jsem tam nedala. Jak šunka, tak žervé nějakou sůl obsahuje a to bohatě stačí.
Když šunkovou pěnu, tak jedině tu domácí. Ta kupovaná obsahuje většinou kromě vepřového sádla, cukru a dalších "éček" i červené barvivo Košenilu, které je považováno za rizikové. No proto je ta kupovaná šunková pěna tak hezky růžová. O co ale jde? O barvu nebo o zdraví?
<p>Rychlá a jednoduchá pomazánka. Výborná s žitným kváskovým pečivem.</p>