26.04.2016 Kamila Metzová
Není nad to mít dobrý recept na domácí sušenky. Potěší, když máte chuť na něco sladkého, nebo chcete pro děti zdravější alternativu průmyslově vyráběných sušenek.
Udělat dobré sušenky není jen tak. Věřím ale, že podle tohto receptu se vám povedou. Stály mě několik pokusů a zakotvila jsem u této mojí vychytané receptury.
Domácí jsou zkrátka domácí, tyhle navíc docela pěkně křupou a nedrobí :-)
Množství ingrediencí jsem si upravila na 1 plech. Příprava těchto sušenek je totiž opravdu jednoduchá, tak raději vždy upeču čerstvé.
Množství na 1 plech, 15 středních kulatých sušenek
1 hrnek = 250ml
U těchto sušenek musíte poprvé sami zkusit, zda pro ně ve Vaší troubě bude lepších 14 nebo 16 minut. Pokud by sušenky nebyly křupavé, tak je příště udělejte o trochu tenčí, nebo je nechte v troubě o 2 minutky déle. Pokud by byly moc tvrdé, tak zase minutku uberte :-)
Tyto sušenky mám mnohokrát vyzkoušené a jejich chuť je neodolatelná.
Ať se vám povedou a udělají radost :-)
<p>Kuličky z těsta velikosti golfového míčku</p>
<p>Kuličku pak stačí stlačit. Mezi sušenkami nechte prostor, zvětší se.</p>
<p>A tady jsou upečené . Někdy je udělám tenčí, někdy o něco vyšší, pokaždé jsou ale povedené.</p>