vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Budapešťská pomazánka

20.05.2012 Kamila Metzová

Zdravé pomazánky

Kombinace hutného tvarohu, koření papriky a cibulky vytvoří chuťově velice specifickou a zdravou pomazánku.

Kombinace hutného tvarohu, koření papriky a cibulky vytvoří chuťově specifickou a zdravou pomazánku.

Já nevím jak vy, ale pomazánky nekupuji. Ty kupované jsou mnohdy divné a obsahují 3x více ingrediencí, než by vůbec musely. Domácí pomazánky jsou to nejlepší, co můžete dát na pečivo.

Na větší misku pomazánky budete potřebovat

Postup

  1. Tvaroh rozmíchejte s 2 lžícemi másla.
  2. Osolte a přidejte červenou papriku.
  3. Cibulku a červenou papriku nakrájejte na malé kostičky a přidejte k tvarohu.
  4. Mažte na pečivo.

TIP

Tuto pomazánku nemusíte mazat jen na pečivo. Podejte ji jako přílohu k pečeným bramborám místo česnekového tvarohu. Velmi se k nim hodí. Pečené brambory naleznete v níže uvedeném receptu:

Pečené brambory s česnekovým tvarohem

Pomazánka je výborná, levná a snadná. Zkuste ji :) Jestli doma děláte také nějakou pomazánku z tvarohu, podělte se, ať ji můžeme vyzkoušet :)

Autor: Kamila Metzová

<p>Některé recepty jsou se sterilovanou červenou paprikou. Já mám ale raději čerstvou. Nakrájejte ji ale na menší kostičky. </p>

<p>Dělám ji rovnou ze dvou tvarohů. Pokud ji ale děláte jen pro sebe sama, tak bohatě postačí 1 vanička :)</p>