vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Brokolicové pesto

08.07.2016 Kamila Metzová

Těstoviny

Všichni známe bazalkové pesto. Nebo také pesto ze sušených rajčat. Těch dalších variant co ale existuje! Začněme třeba brokolicovým...

Pokud vám chutná brokolice, tak vás v této podobě nemůže zklamat. V kombinaci s kešu ořechy, lahodným sýrem, zelenými bylinkami a olivovým olejem je báječná.

Počítejte s jednou brokolicí na 2 porce.

Budete potřebovat

Postup

  1. Kešu ořechy ideálně na pár hodin předem namočte do vody, aby změkly. Pokud to nevyjde, nevadí. V malém sekáčku je rozemelte na jemno.
  2. Brokolici rozdělte na růžičky a krátce připravte nad párou nebo duste v troše vody. Brokolice musí zůstat pevná na skus a krásně zelená.
  3. Nastrouhejte si na jemno oblíbený sýr, hodí se nějaký výraznější, aby jídlu dodal chuť.
  4. Přidejte olivový olej, oblíbené zelené bylinky a pak už vše jen krátce promixujte dohromady, ochuťte česnekem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
  5. Pokud by pesto bylo moc hutné, lze jej zředit pár lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny.
  6. Ve větší míse promíchejte s horkými těstovinami, nejlépe se hodí tagliatelle.

TIP

A když by náhodou nějaké pesto zbylo, namažte ho vychlazené jako pomazánku třeba do sendviče. Kombinovat se dá s čímkoliv.

<p>Sekáček mi brokolici nechtěl rozdrtit, jak jsem potřebovala, tak jsem si nakonec pomohla klasickým tyčovým mixérem.</p>