11.08.2021 Kamila Metzová
Vynikající dezert plný bílkovin v podobě tvarohu, který je doplněný o lahodné borůvky. Snadný na přípravu. Osvědčená receptura.🙂
Tvarožník "ze 2 tvarohů" je můj oblíbený dezert, kterému jsem dala už mnoho podob.
Teď mi padly do oka borůvky. Ty větší pevnější "kanadské". Místo, abych jimi tvarožník posypala, zamíchala jsem je do těsta...
A aby byl dezert ještě lepší, vytvořila jsem pod tvaroh takovou jednoduchou krustu ze strouhaného kokosu, která tvarožník dostane chuťově zase jinam.🙂
Aby šel tvarožník včetně spodní vrstvy hezky nabrat a servírovat, doporučuji nechat ho nejdříve pořádně vychladnout.👍
Pro tento případ mi vyhovuje jemný tvaroh "z vaničky". Tvarožník skvěle chutná i z nízkotučného tvarohu. Extra krémovou chuť mu však dodá více tučný kvalitní tvaroh. Záleží na vás, pro jaký účel budete péct.🙂
Na spodní krustu
Místo borůvek můžete použít i jiný druh ovoce. Zajímavě tvarožník chutná třeba s modrým hroznovým vínem bez pecek.👍
☝️Chcete využít tvaroh, ale nemáte borůvky? Doporučuji vyzkoušet tento báječný tvarohový závin s jablky.🙂
Ať se vám moučníky s tvarohem povedou!🙂
<p>Pekla jsem ho na 180 stupňů do zezlátnutí a zpevnění. Asi 40 minut.</p>
<p>Forma o průměru 23 až 24 cm je tak akorát. Větší nedoporučuji, tvarožník by byl zbytečně nízký...🙂</p>
<p>Šťavnatý, křehký tak akorát. Před krájením ho nechte pořádně vychladnout.</p>
<p>Ta slabá kokosová krusta na spodu je výborná!🙂</p>
<p>Mňam!</p>