Rychle / jednoduše / zdravě

Zapečený balkánský sýr s cibulí, česnekem a olivami

Dobrý balkánský sýr má šmrnc a chuť sám o sobě. V letních měsících je ideální do salátů, v zimních je zase více chuť ho zapéct.
Řecký sýr s cibulí

Budete potřebovat

  • Balkánský sýr (nebo jiný "řeckého typu")
  • Cibuli
  • Česnek nakrájený na plátky
  • Nakládanou papriku kozí nebo beraní roh
  • Zelené a černé olivy
  • Olivový olej
  • Čerstvý pepř

Postup

  1. Zapékací misku lehce potřete olivovým olejem a položte do ní sýr.
  2. Ten obložte bohatě proužky cibule a plátky česneku.
  3. Přidejte olivy, nakládanou papriku, lehce opepřete, zakápněte bohatě olivovým olejem.
  4. Pečte na 220 stupňů 15 minut. Pak dle potřeby dopečte, případně na 5 minut zapněte funkci gril.

Vynikající chuťovka!

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Zapečený sýr s olivami

Balkánský sýr samozřejmě můžete zapéct v dalších variantách. Co třeba se sušenými rajčaty a bazalkou. Ať tak nebo tak, výsledek nikdy nemůže zklamat.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?