Recept

Zadělávaná zelenina s kuřecím masem

Další tip, jak upravit zeleninu. Když ji zaděláte, získá skvělou chuť!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tepelně upravená zelenina má své podstatné místo ve zdravém jídelníčku jak dětí, tak dospělých. Někdy stačí “obyčejná” nad párou upravená brokolice či orestovaná kukuřice, pokud ale máte zájem o sytější jídlo, zkuste tento recept. Mrkněte také na tuto výbornou [alternativní variantu](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/zadelavana-zelenina-s%20tempehem “alternativní variantu”):)

Budete potřebovat

  • Libovolnou zeleninu kromě rajčat (mrkev, kapustičky, papriky, cuketu, brokolici, květák, fazolový lusk, hrášek atd.)
  • Olivový olej extra virgine (nebo jiný, který preferujete)
  • Kousky kuřecího masa + koření na jeho ochucení
  • Kousek másla
  • Na zadělání zeleniny – jakoukoliv mouku či jiný produkt, kterým jste zvyklí zahušťovat.Nějaká instantní verze obilovin vhodná k zahušťování je hotová hned, u klasické mouky či [Hrašky](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/hraska “Hrašky”)je třeba ještě počítat s provařením.
  • Opečené tousty k podávání

Postup

  1. Zeleninu spolu s masem orestujte na olivovém oleji.
  2. Ochuťte podle toho, pro koho je recept určen. Malým dětem ochuťte třeba jen trochou soli, kmínem a zelenými bylinkami. Pro dospělé je chutné přidat ke směsi třeba trochu koření na zeleninu či maso. Já jsem jednou dala směs koření Ratatouille, ta je tedy ale trochu pálivá …
  3. Maso a zeleninu podlijte trochou vody, pokud je tedy třeba, a duste pod pokličkou. Duste jen krátce, aby zelenina zůstala pevná, tzv. na skus. Zadělávat ublemcanou hmotu už by pravděpodobně nebylo ani hezké, ani dobré 🙂
  4. Pokud směs nemá dost tekutiny, ještě ji trochu podlijte vodou, přidejte kousek másla a zaprašte jakoukoliv moukou, v dnešní době existuje mnoho druhů, které je možné využívat právě pro tyto účely. Jahelná mouka, cizrnová, Hraška, rýžová mouka …
  5. Stačí jen zahustit tekutinu, která je u masa a zeleniny, tím zelenina získá novou chuť.

TIP

Pro rychlou variantu tohoto receptu můžete využít i mraženou zeleninu. Nebo kombinaci čerstvé a mražené. Třeba hrášek či fazolové lusky nejsou běžně poruce, papriky zas ano …

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...