Rychle / jednoduše / zdravě

Vláčný mrkvový dort - jednoduchý a fantastický

Pokud se potřebujete opravdu vytáhnout s něčím dobrým, tenhle dort je jistota...
Úžasný mrkvový dort

Moje verze mrkvového dortu. Není na něm nic složitého, příprava rychlá, výsledek úžasný. Podstatné je ale nechat ho přes noc uležet. Třetí den je ještě lepší :-)

Budete potřebovat

1 hrnek = 250ml

Na těsto

  • 4 hrnky mrkve (sekala jsem v robotu na jemno, lze i na jemno nastrouhat)
  • 2 hrnky mouky (1 celozrnný, 1 polohrubé, lze udělat i jako čistě celozrnný)
  • 4 vejce
  • 3/4 hrnku oleje (dala jsem řepkový)
  • 1 hrnek na jemno nasekaných vlašských ořechů
  • 2 lžičky prášku do pečiva (nejlépe BIO)
  • 1/2 lžičky soli (pokud děláte pro děti lze vynechat)
  • 1 hrnek přírodního cukru (lze nahradit alternativními sladidly)
  • 1 lžičku vanilkového extraktu (když nemáte, tak 1 přírodní vanilkový cukr)
  • 1 lžičku skořice (nebo dle chuti)

Na krém

  • 2 kelímky mascarpone (dohromady 500g, mají třeba v Lidlu)
  • 125g změklého másla
  • 1 kelímek hustší zakysané smetany (asi 200g)
  • 2 lžíce medu (prostě ho trochu osladit)

Postup

  1. Ušlehejte vejce s přírodním cukrem (nebo jiným sladidlem) a olejem.
  2. Pak přidejte všechny ostatní ingredience. Ořechy nasekejte nejlépe na jemno, mrkev také. Pokud byste mrkev strouhali, tak je lepší, když nevznikají dlouhé kusy.
  3. Pečte v kulaté dortové formě (průměr 26cm) asi na 180 stupňů do suché špejle dle zkušeností s vaší troubou. Mně stačilo pouhých 30 minut. Víc, jak 45 min bych ale dort rozhodně nepekla.
  4. Krém si jednoduše připravte rozmícháním mascarpone, kysané smetany, másla a medu. Kolik dáte medu či jiného sladidla, je jen na Vás. Rozhodně to nepřežeňte, krém je dobrý spíše přírodní, neměl by být moc sladký. Než budete krém nanášet na dort, nechte ho trochu ztuhnout v chladu.
  5. Korpus nechte zchladnout, překrojte ho na 2 půlky. Polovinu krému namažte dovnitř, tu druhou navrch. Krém jsem nanášela tak, že jsem první půlku korpusu vrátila zpět do formy. Než dort v lednici zchladne, není krém tak tuhý, proto jej forma perfektně podrží.

TIP

Druhů krémů je samozřejmě více. Pokud se stane, že nemáte Mascarpone, můžete místo něj dát třeba 1 tvaroh a 1 smetanový sýr. Krém je zkrátka možné udělat v mnoha variantách. Mascarpone je však chutí jedinečné.

Zdobení dortu

Jelikož jsem neměla nic, čím bych dort ozdobila, lžičkou jsem na povrchu vytvořila spirálu. Vypadalo to skvěle. V jednoduchosti je krása. Jinak se povrch tradičně zdobí marcipánovými mrkvičkami. Na efekt případně poslouží i čerstvé ovoce nebo různé hotové ozdoby z jedlého papíru.

Škoda, že už nemám, hned bych si dala ... :-)

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Zdravý mrkvový dort

Když se uleží, aspoň do druhého dne, je nejlepší ...

 
Vláčný mrkvový dort

Nemusíte se bát, že by zbylo...

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Edit
"Dort" (spíš buchta, perník) naprosto famózní, ale pekla jsem ho strašně dlouho! Když ani po hodině a půl nebyl hotový (venku dobrý, vnitřek úplně syrový), tak jsem ho rozkrojila a dopekla napůl. Přesto zůstal vláčný a je fakt bezvadnej!!! Místo valašských ořechů jsem použila mandle.
Kamila (varilamysicka)
Edit to je nějaký divný, že i za takovou dobu nebyl hotový. Já, kdybych ho pekla hodinu, bude už vysušený. Tak on uvnitř nebude úplně suchý, kvůli té mrkvi ...Příště zkus vlašáky, ty tomu také dají skvělou chuť. No hlavně, že to tedy dopadlo dobře :-)
Edit
Já chtěla, ale 100 g pytlík (už vyloupaných) stál skoro stovku :-( Proto jsem použila mandle. Ale je fakt skvělej, i manžel chválil :-)
Kamila (varilamysicka)
No tak to je šílená cena. Obecně je dobré vlašáky sehnat, když mají sezónu. Já je teď kupovala za 85Kč a bylo to 200g. Když chutná manželům, tak je vše v pořádku :-)
Anonymní uživatel(ka)
Dobry den, aj ja som musela dopekat rozrezane na polovice.. zajtra uvidim, ci sa to podarilo alebo nie... ale zato na chut je vyborna!!
Janka
Dobry den pani kamila, vcera som piekla vas bananovo-jablkovy kolac, ktory je fantasticky a mrkvovy dort, ktory mi ale vobec nevyysiel. Ako som pisala vyssie, dopekala som ho rozpolteny a to som asi nemala robit, lebo mi vyschol no a pnka zhrckavela :-( tak mi je luto, piekla som ju pre dnesnu navstevu.
Kamila (varilamysicka)
Janko, to je mi moc líto, holt u toho pečení vždy záleží na mnoha faktorech. Já moučník dělám přesně podle receptu a vždy se bez problémů upeče. Náplň se zatím nikdy nezdrcla. Hrnkový mrkvový dort se na mnoho způsobů peče hlavně v Americe a poměr 2 hrnky mouky na 4 hrnky mrkve je běžný. Příště zkuste péct déle nebo zkuste jiný recept pro porovnání. Kdyžtak dejte vědět.
Janka
Dobry den pani kamila, urcite mate pravdu. ja recept nezpochybnujem, ono ja nie som prave najsikovnejsia cukrarka :-) ale asi mu dam cas, a skusim nejaky iny recept :-) na Vasu stranku urcite nezanevriem!! :-)prajem pekny den!!
Hanka
Také jsem pekla o víkendu tento dort na oslavu a bohužel mám stejnou zkušenost jako Edit a Janka. Ani po hodině dort stále nedopečený. Přitom se mi ještě nestalo, že by se mi z vašich stránek nějaký recept nepovedl. Dělala jsem podle Vás už celkem dost receptů a všechny skvělé. Pekla jsem pak ještě rychle další jiný dort. Nevím, kde by mohla být chyba. Možná v tom, že každá mrkev je jiná. na chuť byl dort výborný - Škoda.
Jarka
Dobrý den Kamilo, i přes zdejší komentáře o neúspěšném upečení dortu, jsem se do něho pustila o víkendu a musím napsat, že se povedl. Jak těsto, tak krém. Obojí je výborné a ve výsledku opravdu vynikající dort. Do těsta jsem ale dala místo vlašských ořechů (které jsem neměla) ořechy lískové a na závadu to nebylo. Příště zkusím s vlašskými :-) Děkuji za zdejší výborné recepty, čerpám z nich dost často.
Kristýna Černá
Rozhlížím se tu nějakou dobu a vyzkoušela jsem včera i tento dort. Po přečtení předchozích komentářů jsem se sice trošku bála výsledku...předpokládala jsem delší dobu pečení...ale možná to chce jen dobře předehrátou troubu... pekla jsem přesně 42 minut...výsledek krásný, nadýchaný,měkkoučký korpus...zajímavá kombinace mrkve,skořice a oříšků. Nepekla jsem naposled :) jinak troubu jsem rozpálila předem na zhruba půl hodiny a pak samotný korpus dolní i spodní ohřev, 180 42 minut a krásně se upekl. Díky moc za recept.
Monika
I já jsem vyzkoušela :-) Ano, prostředek se dopékal o hodně pomaleji, ale příště budu péct na 160C a po půl hodince stáhnu na 140C a bude luxusní! Dnes jsem rychle rychle stahovala na 130 :-D Ale povedlo se a upekl se krásně. Je opravdu vynikající, moc díky!
LucieS
výborný dort, moc jsme si pochutnali :-)
Nikola
Dobrý den, dnes jsem pekla dort z poloviční dávky, už jsem ho musela i ochutnat :-) Výborný, zítra mám svátek, tak se těším až jím pohostím :-)
Petra Novakova
Luxusní dort! Chutí je vynikající a co se zpracování týče, tak jednodušší to už snad ani nemůže být. Pekla jsem ho už 3x. Jednou s mandlemi (ořechy nebyly k sehnání) a dvakrát s ořechy. Mandlová varianta není tak chuťově výrazná jako ta s ořechy. Tu mám raději. Je VYNIKAJÍCÍ! Ve své troubě jsem ho musela péci nejméně hodinu, ale to čekání stojí za to :-). Pozítří jej dostane babička k 80. narozeninám a doufám, že ho hned rozkrojíme :-) ... Kamčo, díky moc za recept!
zuzka
Zdravím, dort už se chladí:-) Měla jsem jen jedno balení mascarpone, a tak jsem přidala 100 g lučiny a z ostatních ingrediencí do krému jsem zhruba o třetinu ubrala. Dort jsem upekla ve větší formě, takže je nižší (45 minut s přehledem stačilo) a krém jsem dala jen navrch. Už se moc těším, až ho zítra ochutnám! Děkuji za recept.
Dáša
Naprostá lahůdka, můj nový favorit pro návštěvy. Velké díky za recept.
Verča
Dort je super, akorát jsem ho taky pekla přes hodinu a to už rozpůlený na dvě půlky, protože nebyl uprostřed po 45 min. upečený a to jsem dala jen tři hrnky mrkve.... nicméně ho jdu zkusit opět a nebudu ho tak brzy vytahovat a uvidíme....
Irča
Dort jsem pekla včera a musím říct, že lepší mrkvový dort jsem nejedla. Jen se po něm zaprášilo :-))) Naprosto fantastickýýýýýýý. Moc děkuji za úúúúúúžasný receptík
Hanka
Kamčo, naprosto skvělé, opět nezklamal! Do krému jsem přidala chia semínka
Anda
Ahoj. Asi neumím pracovat s mascaronem. Krém se mi srazil. Nevím proč. Korpus se povedl.
Renata
Já ho pekla loni asi 2,5h a pořád byl uvnitř syrový. Problém byl v malé formě na dort 26cm.. Nakonec se ale upekl, i když praskl..Náplň z Mascarone bez jediného problému vše slepila a skryla nedostatky. Vysušený nebyl vůbec..Ted mám velkou formu 32cm a luxusní záležitost a peču ho tak jak je v receptu....40min.
milu
K včerejšímu svátku matek jsem své rodince upekla tento mrkvový dort - NAPROSTO ÚŽASNÝ A JEDINEČNÝÝÝ! - povedl se na jedničku, děti s manželem baštili a chválili a já byla šťastná. :-) Paní Kamilo, těšíme se na Vaši odlehčenou verzi dortu čokoládového, už se nám sbíhají sliny. :-) DĚKUJI ZA INSPIRACI, ZA VAŠI PRÁCI! milu
Sylva
Váš recept je super pekla jsem dort vůbec poprvé a ještě byl narozeninový a povedl se, děkuji za inspiraci Sylva
Lucie
Výborné, děkuji !
Jana
Nemohl by být problém nedopečení v množství mrkve, které kdo naplní do 4 hrnků? Kolik to asi je na váhu? Ptám se i proto, že nikdy nevím, jestli mám doma dost mrkve :)
Eva
Ja som piekla ako kolac na plechu potom som ho prekrojila na dva kusy a naplnila Bol vyborny
Lucka M.
Také jsem zkusila, měl velký úspěch, pekla jsem 30 minut a super :-)
Svejk
Taky jsem zkoušel a prostředek byl po rozkrojení nedopečený. Tak jsem to 10 minut dopékal a vše v poho. Příště pomaleji na nižší teplotu. Každopádně parádní recept. Do krému jsem ještě přidal mandlové aroma a jogurt. Dort je druhý den krásně vláčný a mooooooc dobrý.
tarin
dort jsem taky delala a mam stejnou skusenost nebyl uprostred dopeceny musela jsem pect delsi dobu ale povedl se a byl vyborny.
Eliška
Pekla jsem dnes a je vynikající. Opravdu super recept. Věřím, že pokud vydrží do zítřka, tak bude ještě lepší.
Milana
Dobrý den, krásně se upekl, po půlhodině na 170. Teď se chladí a už se těšíme až ochutnáme :)
Vydra
Jsem nepekařka - dávám přednost masu a salátům, ale tenhle dort je naprosto skvělý, prodloužila jme dobu pečení na 170 st v horkuvzduchu 50 min a mám to !!
Andrea
Díky za recept. Peču již poněkolikáté a vždy výborný. Jen jsem si trochu upravila krém a dělám ho bez té zakysané smetany je hustší a nám víc chutná.
eva
Mám uplne stejny recept, jen misto 4 hrnku mrkve jsou 3. Povedl se skvěle, pekla jsem půl hodiny na 180 stupňů a pak ještě asi 20 minut pod alobalem.
Anonymní uživatel(ka)
Dort je vyborny. Nejsem moc extra dobra cukrarka ale i ja to zvladla...akorat se me bohuzel krem taky zdrcnul....nevim kde nastala chyba
Renča
Dělala jsem z poloviční dávky do malé srdcove formy a za 45 minut byl perfektně upečený. Zdobit budu později, ale už teď se jeví lahodně - voní přes celý byt :-)
Martina
Děkuji za výborný recept. Dort je výborný :) Dělala jsem přesně podle receptu. Určitě jej zase brzy upeču ...
petra
Nevím, kde je chyba. V 17,30 hodin šel dort do trouby, je 19,40 a stále je mokrý, těsto není ve středu upečené. A to nepeču ve formě 26 cm, ale v pekáči 26x36 cm, abych právě TOMUTO PŘEDEŠLA... a nic. Recepty tohoto typu, kdy je upečeno za 20, 30 nebo 40 minut opravdu nemám ráda, pokaždé je to nesmysl. Troubu mám běžnou, elektrickou. Zatím mne to určitě odradí od pečení dalšího dortu.
Paja
Naprosto famózní. Ozdobila jsem malinami, hroznovym vinem a kousky čokolády. Luxusní chuť a i vzhled a hlavně i pro me antitalenta na peceni lehký recept. Moc dekuji za prima tip.
Evik
Dobry den Kamco,mohla bych pouzit pouze klasuckou mouku,mam male deti,tak zatim nepouzivam celozrnnou,dekuji za odpoved. Eva
Kate878
Dort je naprosto luxusní!! Akorat jsem podle recenzi se stiznosti na nedopeceni z mrkve vyždímala přebytečnou šťávu. I tak byl krásně vláčný a přesně po 30 minutách hotový. doporučuji vyzkoušet všem!
Dita
Naprosto skvělý recept, dort jsem pekla už 3x a zítra se chystám znovu;) 1x jsem zkusila dýňová semínka no a super kombinace! Recepty jsou mojí inspiraci, díky Kamčo ;) PS: Myslíte, že by tento recept šel i s červenou řepou? Jime mrkve na kg tak pro změnu chci zkusit ale nevím nevím;) díky za odpověď Dita
Jarmila
Po přečtení komentářů jsem měla trochu obavy z nedopečení, ale čas i teplotu jsem si upravila, asi 160st., 50mim (každá trouba peče trochu jinak) a výsledek zkontrolovala špejlí. Vše v pořádku, je moc dobrý!!!Nepeču naposled, děkuji. Jarmila
Pavlis
Pekla jsem dort na firemní snídani, jen se po něm zaprášilo a velký úspěch. Rozdávám několika lidem recept. Pekla jsem dle instrukcí Moniky výše - půl hodka na 160 a pak 15min na 140. Dala jsem tedy ale jen 2 hrnky mrkve. Moc děkuju za ten recept. Vynikající.
Ali
Naprosto skvělý recept!! :) Pekla jsem již podruhé, vždy byl korpus v troubě 35 minut a upečený byl dostatečně. Všichni, kdo ochutnali, ho moc chválí. Teď se ani nestačil rozležet do druhého dne a už je půlka pryč :D A k problému nedopečení i po doporučovaných max. 45 minutách - myslím, že to může být strouháním mrkve ručně, protože tak mi pustí vždy šťávu, při strouhání v robotu ne... a také vše mixuji ručním mixérem, kromě té mrkve, tu tam opatrně zamíchám nakonec vařečkou ručně, aby nepouštěla šťávu do těsta. Nevím, zda to může být tím, ale měla jsem stejnou zkušenost s jablečným perníkem.
Lucka
Tak dort jsem dopekla a postupovala jsem presne podle receptu - jak pomer hrnecku ingredienci, tak teplota trouby, tak prumer dortove formy. Po pul hodiny jsem se bala otevrit troubu a zapichnout spejli, protoze jsem cekala ze bude uvnitr mokry a na povrch zlatavy... Ale musim rici, ze presne po pul hodine peceni jsem vyndala dort hotovy! Takze se nenechte odradit ;-) snad bude i tak dobry jak vypada, nechavame rozlezet....
Lucka
... Jeste dodam, ze mrkev jsem strouhala rucne, malicko jsem vymackala stavu a slila (ale ne nejak extra moc) a vse jsem michala obyc metlickou bez mixeru a bez robotu... Napada me, ze u predchozich byl problem bud v te stave z mrkve, nebo forme na dort - mensi prumer a tim padem vyssi korpus? Nebo trouba...kazdopadne je vyborny, dnes jsme snidali ;-)
Cobylka
Dort výtečný, vláčný! Nejlepší mrkvový, co jsem zatím jedla. Všichni jsme si moc pochutnali!
postolka99
Vyzkoušeno! Jen chválím, fakt mňamka. Jen na třetí den už nezbylo:)
králík
Také jsem měla možnost ochutnat a bylo to super
zuzka
Jak se prosím krájí ten korpus na dva pláty? Neláme se, když je tak vláčný? Uvažují, že udělám tři patra, upeču následně ještě z poloviny přísad jeden plát. Nebude se to rozjíždět? Chci péct dceři ke třetím narozeninám.
Jana
Dort chuťově naprosto uzasnej jen presne jak pise pani v posledňim komentáři se mi nepodařilo rozriznout , rozpadal se mi. Dělala jsem z poloviční dávky do formy 20 cm. Netušíte důvod?? Dekuji Jana
JANA
Výborný dort, všem chutnal. Problém jsem měla trochu s kremem, ale to byla ma chyba. Dala jsem do slehace vsechny suroviny najednou a máslo i když zmekle nechalo hrudky. Musela jsem dlouho slehat. Ve výsledku to nebylo poznat, ale priste nejdrive utru máslo a postupně přidám ostatní přísady. Korpus se mi upekl bez problemu.
Alena
Asi se mnou nebudete někteří souhlasit... Hodně mi vadí poznámka "není žádná Babicovina". Jiří Babica je uznávaný kuchař a vaří skvěle. A že v případě potřeby nahradí suroviny nějakými jinými - moc dobře ví, kdy si to může dovolit. Možná kdyby byl vulgárnější, u svých receptů vzdychal blahem, utíral si ruce do umolousané utěrky a celkem by působil velmi zanedbaně, byl by populárnější. Naštěstí takový není. Omlouvám se --- tohle do této diskuze nepatří.
Maralka
Božský mrkváč! Jednoduchý (míchám zásadně dohromady vše najednou) a umožňující improvizaci (poprvé jsem místo ořechů dala slunečnicová semínka, podruhé strouhané mandle a goji). Pokaždé byl dort skvělý. Moc děkuji za recept - "změnil mi život" - manžel již odmítá jiné druhy dezertů! :-D
Káťa
Můžu dát místo lučiny tvaroh?
AgugIncigh
By dealing together, you both can address problems of self-esteem and mutual trust. Use these circumspectly however, as they may lower blood sugar levels, which can be an undesirable effect that face men whose blood sugar are properly balanced.
Lída
Dobrý den, vyzkoušela jsem recept na Mrkvový dort. Jen jsem to dala na plech a krém dala na vrch. Vidličkou to nazdobila. Je to skvělé, děkuji za recept.
Allegra
Právě jsem dopekla těsto přesně podle receptu a jak píše Kamila, za půl hodinky byl přesně akorát. Už se moc těším, až se zaleží a budeme ochutnávat.
Aňa
Vyzkoušela jsem recept aniž bych četla komentáře předem a po39minutách naprosto skvělý dortík,jenom nahoru jsem dala citronovou polevu,mascarpone jsem doma neměla.Díky za skvělý recept.
Jana
Jaký průměr dortové formy jste použila?Mám 24, tak mám obavu aby se povedl.Díky
honza
Dort byl skvely, peceni pres hodinku na 180 stupnu, kontrola pomoci spejle. Skvela lahodna chut, z lednice poradne odlezenej.
Kateřina
Ahoj, co kdybych těsto nalila na vyšší plech? Když se tady opakovaně píše, že se uprostřed nedaří dobře propéct.... Bude nižší vrstva, potom nakrájím na kostky....Co na to nositelka receptu? Díky:)
Nicole
Myslíte, že mohu udělat místo dortu cupcakes?
domini
Dobrý den, dort byl opravdu výborný! :) Jen jsem ho pekla skoro hodinu. Škoda že střed byl nedopočený :( Nevím kde jsem udělala chybu... Pekla jsem ho poprvé a né naposled. Nechala odležet 2 dny a jen se po něm slehla zem :D. Opravdu výborný :) Místo mascarpone jsem použila tvaroh.
Bára
Upekla jsem a je vynikající. S pečením korpusu jsem neměla žádný problém, dopředu jsem si ale vyndala mrkve z lednice, protože to si myslím může být důvod, proč se některým těsto nechtělo uprostřed dopéct. Přeci jen čtyři hrnky studené mrkve udělá s těstem divy.
Vanda
Dort je naprosto skvělý a vynikající a úžasný :-) myslím si, že pomáhá mrkev v robotu a já jsem místo mouky dala rozemleté ovesné vločky a upekl se rychle a byl opravdu vynikající, jinak jsem pekla již 3x a vždy nezklamal a potěšil všechny moje chuťové buňky!!! Nejlepší moučník, jaký znám !!!
Cukrová
Mrkvový dort jsem jedla vždycky jenom v cukrárně,o víkendu jsem se rozhodla zkusit upéct doma.Podle tohoto receptu.A nemohu říct nic jiného než "fuj"! Mám obavu,že horší recept snad už ani nenajdu.Kromě toho,že dort nebyl ani po více jak hodině upečený,ale zůstal syrový uprostřed a musela jsem ho dopékat rozkrojený na dvě poloviny( a to jsem pekla na 200 stupňů! ),tak byl chuťově hrozný.Těsto bylo velmi těžké, ani trochu nadýchané,hutné,chuťově vůbec nebylo dobré!A čtyři hrnky mrkve jsou strašně moc,bohatě by stačily dva!Dort byl samá mrkev,jako když si uděláte mrkvovou kaši.Tenhle recept za mě už nikdy víc!
Lucie
Teď mi poraďte, co jsem udělala špatně. Dort se mi celý rozsypal. Už do formy jsem to dávala dost sypke. Jela jsem podle receptu. Dávala jsem kokosovou mouku, je mozne, že víc "saje" než normální?
ThomasElams
Living in France is one thing desired by many individuals. If you want to live in France then you have to get French property. You can read the advertisement section of the newspapers which has the section of houses for sale in France. After making a suitable choice, you should research about the properties for sale in France. French property is now a days very much wanted also. If you want to live in France and spend your life there you should select a proper house. French property is not cheap and you need to make a major investment. You must also know about the properties for sale in France at various locations. The houses for sale in France come in different prices depending on the location
Kači
Děkuji za perfektní a zároveň jednoduchý recept, dort se povedl a všem moc chutná!! :))))
Kristýna
Krásný den,šlo by udělat místo dortu že bych udělala buchtu na plech?Nebo Cupcakes?Děkuji za rady
Lucka
Dopečeno, vypadá to, že se poved. Komentáře jsem pekla zpětně, takže pečení beze strachu :D MASCARPONE NEŠLEHAT!!! Míchat pouze ručně metlí, pak to musí vyjít. ;)
Lucka
Vyzkouseno a pecka! Po přečtení komentářů jsem pekla korpus raději na dvakrát a povedl se bajecne
Zuzka
Dobrý den, dort vypadá nádherně. Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo zkoušel použít místo oříšků strouhaný kokos. Myslíte, že by to bylo dobré?
Alena
Doporucuju slehat zvlast zloutky a bilky a po 20 min peceni zakryt alobalem (pak pect zbytek doby).
Zuzana
Dobrý den, po přečtení negativních komentářů na tento uchvatny recept mne nenecháva bez reakce. Miluju dezerty a tento je TOP. Za celou dobu co tento dezert znám a častokrát peču byl a je vždycky dokonaly. Vždy mi u jeho jezeni nejdou ani popsat ty pocity slovy. To že se Vám na jeho výrobě něco nepovedlo není chybou receptu ale něčím co děláte špatně Vy. Doporučuji se nevzdavat a zkoušet Tak dlouho dokud se nepovede, protože výsledkem je dezert který je doslova jedinečný.. A pokud máte nekdo lepší.. Rada to uznam a nechám si vytrit zrak.. Nebo-li spíše chuť..ale abych pravdu řekla, tento mrkvový dort již dlouhou dobu nepredcilo nic.. Děkuji majitelce receptu za to jak jste mi obohatila zivot :-)
micky
dobry den,pekli jsme vcera,bohuzel po 45min syrovy :(... byl teply,tak sem si rekla,ze jeste dojde.Nedosel...jime ho polosyrovy.Je to docela draha sranda :(.Mela jsem ho dopect rozpuleny.Tak priste :)
Terka
Skvělý recept, pekla jsem 45 minut, ubrala mouky a přidala ořechů. Dort je vláčný, není vysušený a spolu s krémem jde skvěle dohromady. No a v lednici zůstal už jen kousek :-)
0.stacy
Dobrý den, skvělý recept, úžasný dort.....příprava bez problémů, použila sem špaldovou a čirokovou mouku. Doba pečení asi 45 minut... bez problému. Krém z mascarpone, zakys a másla taky. Je úžaný.... moc dobrý......Velké díky majitelce receptu......
Michelle
Ad Curková: "Fuj" se neříká na žádné jídlo. Že se nepovedl, tak to není chyba receptu ale kuchaře - v tomto případě vaše. Možná by to chtělo i trochu přemýšlet u pečení, jako např. nastrouhanou mrkev zbavit přebytečné tekutiny, míchat vařečkou a nepéct na 200 stupňů proboha! To co vás napadlo?
Ivana
Vynikající :-)!!! Žádný problém s pečením jsem neměla. Neměla jsem oříšky, tak jsem zkusila nahradit nadrcenými slunečnicivými semínky a bylo to moc dobré. Příště zkusím s těmi vlašáky, abych mohla porovat :)
Lucka
Tip: do krému z mascarpone přidat šťávu z půlky pomeranče. Nebojte se, krém nezřídne a má svěží chuť. Jinak mrkvový dort je prostě super, peču už jenom ten :-)
Majka
Dobry den,chtela jsem Vas pozadat o radu,cim mohu nahradit v receptech orisky a arasidy,mam na ne silnou alergii,mohu pouze kokos.Varim podle Vasich receptu casto a jsou vynikajici.Dekuji
Mira
Zdravím, pekli jsme již 2x a korpus vynikající, ale vždy máme problém s krémem. Děláme na gram přesně dle receptu, přesně dle uvedených surovin, ale krém dostatečně nezatuhne ani za den v chladničce, má tendenci stékat z dortu. Nevíte, čím to může být?
Pavlína
Děkuji za recept.Přímo famozní!!!!
Masterchef
Nedopečené syrové hrůza .Už nikdy více
Kitsu Neri
Dobrý den, můžu se zeptat, kolik jsou 4 hrnky mrkve u vás gramů (případně kolik jak velkých mrkví)? Uvádíte převod pouze na ml. Převaděče na internetu uvádí dost rozdílné gramáže a už si nepamatuji, kolik mrkve jsem minule použila, když jsem dort dělala (a byl výborný mimochodem :). Moc děkuji.
Luciole
Recept je dobrý, jen příště budu péct na velkém plechu a ne ve formě. Ač jsem postupovala přesně po dle návodu, byl dort uvnitř hutný a ani trochu nadychany a trvalo dele, než se dopekl. Určitě ale vyzkouším znovu a upeču v tenčí vrstvě. Krém jsem trochu odlehčila, dala jsem jen mascarpone s okapanym jogurtem a troškou medu.
Gabi73
Recept si upravím a vyzkouším,, jen na závěr nechápu,, proč se otirate o pana Babicu?
Hanča
Nepekla jsem dort ale udělala jsem na dětskou oslavu muffiny. Těsto opravdu vláčné prostě famózní! Děkuji
Kamila (Varilamysicka.cz)
Hančo, super nápad, mrkvové muffiny mají něco do sebe. Hezkou barvu i vláčnost díky mrkvi :-)
Lucie
Tak tohle mi naprosto vyrazilo dech, lepší mrkvový dort jsem ještě neměla! Trochu jsem se lekla komentářů, ale jiných receptů na mrkvový dort na internetu moc není. Pekla jsem 42 minut a mohla jsem ho vytáhnout klidně i dřív. Recept ukládám, tohle budeme mít doma často.
Luckadc
Nedopeceny po 45 min :( pecte min. hodinu
Anonymní uživatel(ka)
No, já ho pekla 40 minut na 180 st. a byl hodně nedopeceny. Bohužel to neodhalila ani zapíchnutá špejle, takze az po rozkrojeni ho dopékám. Doufám, že ho změkčí ten krém....
Sarka
K mrkvovemu dortu. Tem co se upekl, mohu vedet zda mrkev strouhali ci rozdrtili v mixeru. Kdyz se mrkev strouha tak hodne pousti stavu, kdyz drti, je spis sussi. Je tu nekdo, komu se krasne upekl a strouhal mrkev? Dekuji, tam by mohl byt zakopany pes :).
Zemarkyta
Tak upeceno a hrůza. Testo se srazilo a to jsem dělala podle receptu. Uz mam dost napeceno a nemyslim si, že jsem udělala chybu. Určitě už péct nebudu.
Anna
Přidávám se bohužel k těm, kteří měli problém s pečením... Pekla jsem více jak tři čtvrtě hodiny, kdy byl dort na povrchu krásně upečený, ale uprostřed zcela syrový. To bohužel neodhalil ani test špejlí, protože to syrové těsto se asi zevnitř zarazilo o krustičku a ven tak špejle vyšla čistá, takže jsem nedopečení odhalila až po vychladnutí a rozkrojení dortu... Musela jsem poté dopékat každou půlku zvlášť - i dopékání trvalo velmi dlouho, cca hodinu na každou polovinu (dopékala jsem na 150 stupňů). Škoda, dort by byl jinak chuťově výborný.
Edita
Krásný den, pekla jsem hodinu a nebyl stále hotový.. vytáhla jsem špejli a zdál se spíše vláčný než syrový, tak jsem po hodině a něco troubu vypnula a nechala v ní ještě dojít (říkala jsem si, že vláčný bude takto super)... poté jsem odstála a dort naplnila a po pár hodinách odpočinku jsem servírovala a výsledek? Nedopečený dort, po kterém nám nebylo zrovna nejlíp, takže zkusím příště jiný recept.. tento šel nakonec do koše :(.
Bramborak
Nezlobte se, ale pokud vidím, že s mým receptem na internetu má půlka lidí problémy s dopečením, asi bych ho raději sundala. Tím si akorát kazite dobre jméno, protože tohle byl můj poslední vyzkoušený recept od Vás. Bohužel jsem si nepřečetla komentáře, ale začala jsem rovnou péct a dost se mi to vymstilo. Koláč nebyl dopečený ani po hodině, takže když jsem ho rozkrojila, letěl hned do koše, protože podávat nedodělaný dort na oslavě je pěkná ostuda.
Hedvika
I já se musím přiklonit k těm, které recept neoslovil, mrkvových dortů jsem se napekla hromady, tento recept mě zlákal tím, že je hrníčkový, byla jsem líná vážit a nevyplatilo se....po 80 minutách v troubě uvnitř nedopečený, musela jsem rozpůlit - velká kovbojka!! a dopékat zvláště, navíc ani chuť není nijak závratná. Za mě rozhodně taky ne....
Jitka
Za mě luxusni dort! Mrkev jsem strouhala poprvé ručně, podruhé v robotu. Suroviny smichavám všechny najednou. Pekla jsem vždy okolo hodiny. Jednou ve formě 28 cm (nepulila jsem ho) podruhé ve 26 cm prave abych ho mohla prekrojit. Povedl se vždy. Peču na 180 stupňů a pak v půlce snizuju teplotu. Pekla jsem vždy v jiné troubě a přijde mi, že nejde pokazit. Možná klika...kdyz tak počítám ty komentáře...ale já ho péct určitě nepřestanu. Hezký den všem
Sonja
Za mě: o hrnek míň mrkve, do krému nedávat kys. smetanu a péct opravdu déle. Teď napravuji chyby, asi mi to rodina sní, pro příště budu již vědět, jak s tímto těstem pracovat.
tobias kořínek
Moc výborné
JAB
Tak já bohužel také nemohla dopéci. Ale chuťově skvělý!!
Tereza K.
Dobrý den, bohužel jsem si přečetla komentáře až po vytáhnutí z trouby, ale též jsem pekla přes hodinu a půl, ale v klasické dortové formě. Těsto se mi bohužel srazilo. Uvidíme, jak moc to bude zítra poznat:).
Tereza K.
Dobrý den, bohužel jsem si přečetla komentáře až po vytáhnutí z trouby, ale též jsem pekla přes hodinu a půl, ale v klasické dortové formě. Těsto se mi bohužel srazilo. Uvidíme, jak moc to bude zítra poznat:).
Lidka
Výborný a velmi chutný recept. Mňam, mňam, mňam. Popravdě jsem udělala jiný krém z tvarohu, ale i tak výborné.
Luciole
Perfektní! Pekla jsem synovi ke třetím narozeninám. Všem nám děsně chutnal! Peču už několikrát do roka a jiný mrkvový už nehledám, tenhle je dokonalý :-)
Katka
Pekla jsem dort synovi k narozeninám... Tolik chvály jsem ještě nikdy neslyšela a byl opravdu úžasný! Rozhodně jsem ho nepekla naposledy, děkuju!
Markéta
Pekla jsem tento dort pro syna k narozeninám.Bohužel dopadlo to špatně,po upečení a rozkrojení byl syrový po 45 min. a 180st.Rozkrojený na 2 plechách jsem ho musela ještě delší dobu dopékat :-( Mrzí mě to,s většinou Vašich receptů jsem spokojena a opakovaně připravuji.Tentokrát musím dát za pravdu zdeším komentujícím :-(
Šarlot
Také jsem pekla dortík déle (cca 50 minut), ale byl krásně vláčný a slavil obrovský úspěch. Místo klasické mouky jsem dávala arašídovou a dort neměl chybu.
Šárka
Bohužel, měla jsem si přečíst nejprve komentáře. Patřím ke skupině, které se nedopekl, byť jsem pekla mnohem déle. Mrkev jsem strouhala ručně. Škoda, chuťově byla dokončená část dobrá, nicméně nejde recept použít. Mrkve je evidentně příliš.
Katarina
Dělala jsem mrkvový dort už vícekrát, ale jak píší někteří, tak ani mně se nedopekl. Musela jsem rozříznout a dopect.
Pampeliška
Nečetla jsem komenty a šla do toho. Povedl se na luxusní jedničku. Předehřála jsem troubu, 180 C, 35 min a v pohodě. Přidala jsem ještě rozinky máčené v rumu a bylo to geniální. Dala jsem krém pouze z mascarpone, máslo a osladila tekutým agávem z Lidlu. Nahoru jsem dokolečka dala pekanové ořechy. Moc moc díky! :)
Jani
Dobrý den, šlo by upéci jako muffiny? Potrebuji neco vymyslet na oslavu synovych narozenim ve skole, je jich v prvni třídě devet a maminky obvykle neco pecou. Ale aby se to dobře transportovalo, snadno jedlo a mohla jsem to pripravit den predem :-) Na zdobeni moc nejsem :-) Svoje obvykle recepty nemohu pouzit, sladim vyrazne mene nez je prumer a cizim lidem zvyklym na sladke to moc nechutna.
Dany
Dobrý den, tak jsem také vyzkoušela tento recept. Poprvé jsem zkoušela mrkev nastrouhat a ani po hodině se dort nedopekl. Dnes jsem mrkev nasekala v sekáčku a světe div se. Dort je naprosto úžasný. Opravdu stačilo péct 30 minut. Když se mrkev použije strouhaná,tak je jí jednou tolik než když se naseká. Pokud tedy mrkev strouháte tak poloviční dávku a ješte slít šťávu z mrkve. Jinak recept naprosto úžasný.
babiba
Taky se mi napoprve nedopekl ani za 60 min., stejne ho sezrali jeste bez kremu. Napodruhe jsem ze strouhane mrkve vyzdimala stavu, sice jsem zapomela na olej, ale korpus byl luxusni a s kremem to byla pohadka. Takze dekuju za recept a zdravim
Eli
Nakonec mi dort dal zabrat a rozpadl se mi korpus, jak sem ho rozkrojila a musela ho lepit a dopékat. Krém mi naopak zbyl. Mrkve podle mě bylo zbytečně moc, a proto dortový korpus byl hrozně vláčný, až se s ním špatně pracuje. Taky jsem musela nahradit hladkou mouku kukuřičnou neb nežiju v ČR a něco jako hladká a polohrubá mouka tady nejsou. A tak jsem vycházela z celozrnné a kukuřičné. Na krém jsem použila šlehačku na šlehání neb ani zakysanou smetanu tady nevedou. No nevím, hrozně práce a výsledku se bojím. Teď dort tuhne. Uvidíme, zda to byla práce na nic. Popis mi přišel snadný a praxe hrozná. 😒 PS: nějaké triky na příště? 😚
Andy
Bohužel stejná zkušenost, jak píšou mnozí přede mnou. Dort byl i po 45 min nedopečený, zkusila jsem ho prědělit na 2 pláty a jak to bylo uvnitř syrové, tak se mi to nepodařilo ani oddělit. :( Tudíž jsem dopékala vcelku a řekněme, že po dalších 20 min byl střed jakž takž dopečený dovlhka. Mrkev jsem sekala v robotu, šťávu mrkev nepustila vůbec. Krému bylo zbytečně hodně, zdrclo se mi máslo a hlavně na můj vkus tam je to máslo cítit hodně, tudíž toho bych ubrala nebo ideálně nedala vůbec...Chuťově je jinak dort výborný, jen to chce vychytat poměr surovin, délku pečení a asi i množství na formu...
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?