Tradičně vypadající jídlo pojaté v čistě rostlinné verzi. Chuťově atraktivní a výrazné NEmasové šišky opečené raz dva, k tomu pořádná porce šťavnatého sladkokyselého zelí a bramborová příloha. Chutná vegetariánům i všežravcům.🙂
Čevabčiči je v tradiční podobě mleté ochucené maso vytvarované do malých šišek. Je to jídlo typické pro oblast Turecka a Balkánu. U nás se tradičně servíruje s vařeným bramborem, cibulí a hořčicí.
Mým cílem teď bylo vytvořit VEGE variantu a zapojit zelí, aby v jídle byla splněná porce zeleniny a vlákniny atraktivní formou.
Samozřejmě existují různé rostlinné alternativy čevabčiči ze základních surovin. Nejde však jen o to servírovat “něco”, co má tvar válečku a hotovo. Musí to také zajímavě chutnat. Čevabčiči z červené čočky nebo pohanky zkrátka chutná po původní surovině a s tím se musí počítat…
Mně se osvědčila směs, alternativa mletého masa VEGE burger , kterou jsem ještě doplnila o cibulku navíc a už jen lehce dochutila kořením bez soli v balkánském duchu.
To zelí v receptu je teď moje oblíbená verze a dělám ho takto nejen jako přílohu k různým jídlům, ale i k nokům či jako náplň do slaných závinů.👍