Tuňákové karbanátky – snadné a výborné

Výborné, jednoduché, rychlé, dobré teplé i studené.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Kvalitního tuňáka v konzervě kupuji pravidelně. Nejčastěji z něj dělám POMAZÁNKU, nebo ho přidávám do všemožných salátů.

Konečně jsem zkusila karbanátky, které jsem měla v plánu dlouho. A nezklamaly. Mladší dcera si dokonce jeden vzala po obědě do postele, což lze považovat za formu uznání 😉

Budete potřebovat

  • 1 konzervu tuňáka kousky
  • 3 střední uvařené brambory (asi 200g, dělala jsem ve slupce)
  • 1 vejce
  • na zahuštění směsi 3 lžíce kukuřičné strouhanky (nebo dle potřeby)
  • 2 hrsti nasekané čerstvé petržele
  • Sůl na dochucení

Posup

  1. Tuňáka zbavte šťávy nebo oleje a přendejte do mísy.
  2. Přidejte uvařené brambory, vejce a vše pořádně do hladka rošťouchejte a promíchejte. Nějaké menší kousky brambor mohou zůstat, nemusí z toho být vyloženě kaše.
  3. Nakonec jen přidejte petržel, dochuťte trochou soli a dohustěte kukuřičnou strouhankou.
  4. Správnou konzistenci poznáte tak, že jdou karbanátky bez problémů tvarovat pomocí naolejovaných rukou.
  5. Pak už jen opékejte na troše vhodného oleje z obou stran do zlatova a odložte na papírový ubrousek.

TIP

Směs na karbanátky můžete do požadované konzistence dohustit i jinak, než kukuřičnou strouhankou. Lze použít toustový chléb, případně ovesné vločky nebo jinou “suchou” směs.

Kolik toho bude?

Na 1 konzervu 160g tuňáka dejte 1 vejce. Z tohoto množství jsem měla 5 karbanátků. Pro 4 člennou rodinu tedy množství zdvojnásobte.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky