Rychle / jednoduše / zdravě

Tuňákové karbanátky - snadné a výborné

Výborné, jednoduché, rychlé, dobré teplé i studené.
zdravé karbanátky

Kvalitního tuňáka v konzervě kupuji pravidelně. Nejčastěji z něj dělám POMAZÁNKU, nebo ho přidávám do všemožných salátů.

Konečně jsem zkusila karbanátky, které jsem měla v plánu dlouho. A nezklamaly. Mladší dcera si dokonce jeden vzala po obědě do postele, což lze považovat za formu uznání ;-)

Budete potřebovat

  • 1 konzervu tuňáka kousky
  • 3 střední uvařené brambory (asi 200g, dělala jsem ve slupce)
  • 1 vejce
  • na zahuštění směsi 3 lžíce kukuřičné strouhanky (nebo dle potřeby)
  • 2 hrsti nasekané čerstvé petržele
  • Sůl na dochucení

Posup

  1. Tuňáka zbavte šťávy nebo oleje a přendejte do mísy.
  2. Přidejte uvařené brambory, vejce a vše pořádně do hladka rošťouchejte a promíchejte. Nějaké menší kousky brambor mohou zůstat, nemusí z toho být vyloženě kaše.
  3. Nakonec jen přidejte petržel, dochuťte trochou soli a dohustěte kukuřičnou strouhankou.
  4. Správnou konzistenci poznáte tak, že jdou karbanátky bez problémů tvarovat pomocí naolejovaných rukou.
  5. Pak už jen opékejte na troše vhodného oleje z obou stran do zlatova a odložte na papírový ubrousek.

TIP

Směs na karbanátky můžete do požadované konzistence dohustit i jinak, než kukuřičnou strouhankou. Lze použít toustový chléb, případně ovesné vločky nebo jinou "suchou" směs.

Kolik toho bude?

Na 1 konzervu 160g tuňáka dejte 1 vejce. Z tohoto množství jsem měla 5 karbanátků. Pro 4 člennou rodinu tedy množství zdvojnásobte.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Jednoduché karbanátky

Z 1 konzervy tuňáka jsem jich měla 5 ...

 
Rychlé karbanátky

Lze je jíst samotné nebo s oblíbenou přílohou.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Michaela
Dnes byly k obědu a byly výborné Přistrouhala jsem do nich ještě něco nivy, ale určitě by byly skvělé i bez ní. Nejlepší na tom je, že je to skutečná rychlovka- když nepočítám dobu vaření a chlazení brambor. Děkuji za recept !
Misulisa
Velice prijemne prekvapeni. Tunaka jime radi a mame tak konecne rychlou variantu k tunakovi s testovinami. Dekujeme :)
Jana
Prostě vynikající. Krásně šly "uplácat" placičky. Upekla jsem je na horkovzduch v troubě. Chutné s bramborem nebo i jen tak k zakousnutí samotné. Opět jsem si s malým moc pochutnala. Jen se chci zeptat paní Kamilo, jakého tuňáka máte vyzkoušeného jako opravdu kvalitního. Děkuji.
Sarka
Dnes poprve vyzkousene a jsou vyborne! Pridala jsem trocha cesneku, kukur.strouhankou i obalila, upecene v troube. Nemuzu vynachvalit!
Evajz
Nečekala jsem že budou tak dobré :-) Za mě teda nejlepší hned po upečení. Chtěla jsem tam přistrohnout trochu parmazánu, ale zapoměla jsem na něj a dobře jsem udělala.
Janina
Naprosto fenomenální :) Dělala jsem je prvně, a určitě ne naposledy. Sklidili velký úspěch i u dcery a přítelovi jsem je dělala i do práce :-)
Kamila (varilamysicka)
Moc Vám všem děkuji za zpětné vazby, recept tedy prošel na více frontách a všichni si ho chválí :-) A já mam zrovna doma tuňáka a dostala jsem na ně chuť! :-) Kamila
Fiddlinka
no já mám spíše dotaz, jestli může už 17m prcek konzervu? Chěla bych to vyzkoušet, ale nevím, jeslti nemám ještě počkat, než bude větší, děkuji za odpověd :)
loolee
Udělala jsem je přesně podle receptu, jen s jedinou výjimkou - nesmažím, takže v troubě na horkovzduch. Parádní.
Pájka
Dvouletému synovi i mně moc chutnaly. Dali jsme si k nim pyré z brambor a batát. :)
helena
Báječný recept! Klasické anglické "fish pies" ;-). Přidávám trochu strouhaného muškátového oříšku.
Aja
Ahoooj byla jsem zrovna ve velké časové tísni takže jsem brambory ani nevařila, ale jen omyla, dokonce ani neloupala :D Nastrouhala jsem je na jemno, přidala tuňáka, strouhanka nebyla takže místo ní jemné vločky, frkla jsem vejce jak je v receptu, petržel taky nebyla, ale sůl, pepř a cibulka mi zachránily život. Bylo to i tak moc dobré a příště si udělám více času a zkusím z vařených brambor.
Lída
Opravdu moc dobré, chutnali i chlapům ze stavby. 😄
Jana
Připravováno dnes už po několikáté. Peču v troubě a do karbanátků schovám zbytky, dnes trochu uzeného sýra a mraženého medvědího česneku z loňska, protože nová sezona se blíží.
Evjanka
Autorka dostala 2 otázky a neodpověděla. PROČ??!!
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?