Zapečená tortilla s mozzarellou, avokádem a vejcem - výživná, šťavnatá
08.03.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Po této zapečené tortille rozhodně nebudete mít hlad. Skvělá je sama o sobě. Když potřebujete větší porci jídla, můžete ji doplnit o zeleninový salát nebo opečené brambory.
Ingredience na 1 wrap
- 1 větší tortilla (toto je pšeničná, cca 25 cm)
- 1 menší zralé avokádo nebo půlka velkého (kupuji avokádo RTE = Ready to eat)
- asi 3/4 bochánku mozzarelly (cca 80 g)
- 1 vejce uvařené na tvrdo
- 2 hrsti salátu Polníček
- Několik drobných proužků červené špičaté papriky
- Limetková šťáva
- 1 lžička extra panenského olivového oleje
- Na dochucení sůl, pepř
- Pro výraznější chuť 1 lžička koření italského či francouzského typu - Za mě je geniální tato francouzská směs Žanet
Postup
- Vejce uvařím na tvrdo, nechám ho vychladnout a pak ho nakrájím na kolečka. Mozzarellu nastrouhám na hrubo, kus papriky nakrájím na drobné proužky.
- Avokádo rozříznu podélně, vyndám pecku, lžící vydlabu a v misce rozmačkám vidličkou. Avokádo ochutím solí, pepřem a limetkovou šťávou. To je minimum. Já chuť avokáda a mozzarelly ještě zvýrazňuji francouzským kořením, bylinkami.
- A jde se kompletovat. Tortillu pomažu ochuceným avokádem, spíše ve středu, okraje nechám volné. Na střed tortilly dám mozzarellu smíchanou se lžičkou olivového oleje, na ni vejce a proužky papriky. Navrch dám pořádnou vrstvu polníčku. Bude to vypadat, že je ho hodně, on se ale při srolování zmáčkne...
- Tortillu zahnu z jedné strany, z druhé strany a oběma rukama sroluji. Prsty si někdy pomůžu ukočírovat náplň. Vzniklou kapsu, wrap, dám krátce zapéct do sendvičovače. Wrap nijak nezmáčknu, víko sendvičovače nechám jen na wrapu ležet...Tortilla se takto zpevní a bude i chutnější. Hotovo!
TIPY
V obchodech seženete různé druhy tortill. Pro balení větší porce náplně se hodí ty klasické velké. Jsou k dispozici i v celozrnné variantě.
Avokádo, mozzarella i vejce jsou samy o sobě chuťově méně výrazné ingredience. Osvědčilo se mi vytunit avokádo s mozzarellou touto francouzskou směsí Žanet. Směs má naprosto unikátní složení a dodá náplni jedinečný šmrnc.
Mozzarellu můžete použít i ve formě light. Snížíte množství tuku, porce bílkovin však zůstane zachována.
> ☝️Vyzkoušejte také jinou šťavnatou variantu, třeba tento wrap s hummusem, avokádem a mozzarellou.
Ať se vám ty tortilly povede pořádně napěchovat a zabalit!🙂