Zapečená tortilla s mozzarellou, avokádem a vejcem - výživná, šťavnatá

08.03.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Po této zapečené tortille rozhodně nebudete mít hlad. Skvělá je sama o sobě. Když potřebujete větší porci jídla, můžete ji doplnit o zeleninový salát nebo opečené brambory.

 Ingredience na 1 wrap

 Postup

  1. Vejce uvařím na tvrdo, nechám ho vychladnout a pak ho nakrájím na kolečka. Mozzarellu nastrouhám na hrubo, kus papriky nakrájím na drobné proužky.
  2. Avokádo rozříznu podélně, vyndám pecku, lžící vydlabu a v misce rozmačkám vidličkou. Avokádo ochutím solí, pepřem a limetkovou šťávou. To je minimum. Já chuť avokáda a mozzarelly ještě zvýrazňuji francouzským kořením, bylinkami.
  3. A jde se kompletovat. Tortillu pomažu ochuceným avokádem, spíše ve středu, okraje nechám volné. Na střed tortilly dám mozzarellu smíchanou se lžičkou olivového oleje, na ni vejce a proužky papriky. Navrch dám pořádnou vrstvu polníčku. Bude to vypadat, že je ho hodně, on se ale při srolování zmáčkne...
  4. Tortillu zahnu z jedné strany, z druhé strany a oběma rukama sroluji. Prsty si někdy pomůžu ukočírovat náplň. Vzniklou kapsu, wrap, dám krátce zapéct do sendvičovače. Wrap nijak nezmáčknu, víko sendvičovače nechám jen na wrapu ležet...Tortilla se takto zpevní a bude i chutnější. Hotovo!

 TIPY

> ☝️Vyzkoušejte také jinou šťavnatou variantu, třeba tento wrap s hummusem, avokádem a mozzarellou.

Ať se vám ty tortilly povede pořádně napěchovat a zabalit!🙂