Zatím nejlepší tvarohová bábovka

10.08.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Roky prověřená tvarohová bábovka, která se vždycky povede, ať už ji více či méně osladítě a experimentujete s různými druhy mouk.

Budete potřebovat

Postup

  1. Připravte si formu, vymastěte ji máslem a vysypte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 170°C (horkovzdušné bude stačit o něco méně)
  2. Vezměte vejce a oddělte bílky od žloutků. Bílky ušlehejte do sněhu.
  3. Utřete máslo s tvarohem, cukrem, přidejte olej a zašlehejte žloutky.
  4. Postupně přidávejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Až bude směs propojená a hladká, přidejte ještě šťávu z půlky citronu, trochu citronové kůry a hrst rozinek.
  5. Na závěr lehce vmíchejte sníh z bílků, nalijte do formy a pečte asi 50 minut na 175°C.

Největší výdhovou této bábovky je to, že je vláčná, voňavá po citrónu a přitom se nerozpadá a nedrobí. Je tedy praktická i s sebou do krabičky na výlet :)