12.08.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Také máte rádi topinky? Já si na ně dávám s oblibou různé domácí směsi či pomazánky. Třeba tato pikantní pomazánka z fazolí adzuki je na topinkách vynikající, vzhledově to však není zas taková hitparáda.😀
Když chci topinku vytunit tak, aby hýřila chutěmi i barvami, použiju vejce, rajčata a "něco zeleného".🌱
Osvědčilo se mi domácí pesto, které má výraznou chuť a spoustu nutričně hodnotných živin.
Pesto se dá udělat z jakýchkoliv zelených bylinek, nebo i z rukoly, a dá se použít do panini, na těstoviny i do salátů.🙂
V tomto receptu bych chtěla vyzdvihnout celerovou nať. Celerové lístky jsou mnohem více než zeleň, která se hodí do hrnce při výrobě vývaru...
Celerové lístky jsou velmi zdravé, chuťově zajímavé a můžeme je využít i ve studené kuchyni. Mimo mnoha benefitů mají třeba silné protizánětlivé účinky.
Jednoduché pesto z celerové natě dodá šmrnc mnoha jídlům. 🙂
Na celerové pesto
> ☝️A tady je ještě jeden tip na zajímavou topinku s vejcem. Zkuste topinky z trouby s pikantními míchanými vejci a avokádem.🙂