13.05.2024 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Tento recept je na malé množství, jen z 1 tofu...Vyzkoušíte, jak vám pomazánka vyhovuje, jak ji vyladit, a pak už ji budete chtít dělat z dvojité dávky...🙂 Tedy...já to tak dělám...😉
Tofu vysušte papírovou utěrkou a nastrouhejte na jemno. Přidejte pesto, cibulku, petržel, sůl, pepř a dolaďte jogurtem.
Příště budete dělat rovnou dvojitou dávku 😁
Tofu vysušte papírovou utěrkou a nastrouhejte na jemno.
Přidejte pesto, na drobno nakrájenou jarní nebo lahůdkovou cibulku, na jemno nakrájené zelené bylinky např. petrželku.
Osolte, opepřete čerstvě namletým pepřem a vše propojte bílým jogurtem.
Když nemáte po ruce čerstvé bylinky a přesto chcete pomazánce ještě dodat chuť navíc, požijte sušené bylinky nebo směs koření. Já jsem fanynkou Davídkova koření a v této pomazánce si dokážu představit jak směs koření na pomazánky, tak směs koření VEGE rajčátka .
Pokud potřebujete pomazánku vyrobit čistě rostlinnou, místo bílého jogurtu můžete použít např. veganskou majonézu. Do pomazánky se skvěle hodí.
> ☝️Doporučuji vám vyzkoušet také tuto rajčatovou pomazánku s balkánským sýrem
Kami.