Rizoto s brokolicí, orestovanou cibulkou a kuřecím masem

15.11.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Podobná rizota s masem nejčastěji dělám ve chvíli, kdy mám maso uvařené z vývaru. Ať už je to hovězí, kuřecí, nebo krůtí. Maso je ale vařené a ve směsi se rozpadne, rozmělní...

Jednou z dalších vyzkoušených variant je pak nasekat na drobno kuřecí prsa, okořenit je a orestovat na pánvi. Spolu s orestovanou cibulkou tak skvěle doplní uvařenou rýži a brokolici.

 Ingredience

Postup

  1. Rýži uvařím podle návodu. Já ji dělám v rýžovaru, kde jen 1 hrnek rýže zaliju hrnkem a půl vody, lehce osolím a zapnu.
  2. Cibuli nakrájím na drobno a pozvolna ji orestuji na vhodném tuku do zlatova. Vyplatí se dát jí chvilku času a zbytečně ji nespálit. Cibuli si dám stranou.
  3. Na té samé pánvi orestuji na tuku kuřecí maso, které předem rozsekám v malém robotu na drobno. Záleží na vás, zda preferujete menší kousky masa, nebo spíše jeho namletou/nasekanou verzi. Maso dostatečně okořením, aby mělo šmrnc. Opékám na pánvi a promíchávám několik minut, dokud není zcela propečené a orestované.
  4. V průběhu přípravy masa si uvařím brokolici. Trvá to chvilku. Růžičky brokolice rozdělím na menší kousky a v troše vody je podusím několik minut do měkka tak, aby byla brokolice uvařená, ale stále zůstala příjemně zelená a na skus. Posekám ji na prkýnku nožem na drobno.
  5. A teď už to vše jen zkompletovat. Vezmu si velkou pánev nebo hrnec a smíchám dohromady rýži, brokolici, orestovanou cibulku a orestované maso. S poměrem rýže a brokolice lze pracovat.🙂Hotovo!

Rizoto je hezky poddajné, proto z něj ráda na talíři tvořím úhledné kopečky pomocí naběračky.👍

> ☝️A když už tu byla zelená brokolice, co vyzkoušet zelený špenát? Doporučuji toto jednoduché krémové špenátové rizoto s parmezánem.🙂

Ať se vám rizoto povede!🙂