04.04.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Rýže s masem a zeleninou, to je jídlo, které u mých holek vždy projde v mnoha podobách. Teď si zamilovaly toto "červené rizoto" s perfektně vyladěnou chutí.
Když budete chtít červené barvy dosáhnout jen mletou paprikou, rizoto bude trošku hořké a chuť nemusí být pro děti tak atraktivní.
Mojí vychytávkou je ochutit krůtí maso tímto kořením MIMI gril. Jak název napoví, tato směs byla stvořena Davídkem přímo pro děti. Geniální na tomto koření pro děti je, že má jemnou a zároveň atraktivní chuť, dodá nádhernou barvu a nepálí! Další zásadní věc, že je bez soli a glutamanu. Pro mě #musthave koření, díky kterému dětem chutnají i jinak "nudná" jídla 🙂.
Druh rýže zvolte podle toho, jaká konzistence jídla vám vyhovuje. Rýže parboiled zajistí, že je rizoto stále sypké a má strukturu, kulatozrnná rýže je pak dobrou volbou pro více "lepivý" výsledek.
Tady je recept přesně tak, jak jsem ho dělala já a misky byly prázdné...🙂 Množství je na velkou pánev rizota "pro celou rodinu", protože bude chutnat nejen dětem.😉
> ☝️Další tip na rizoto? Vyzkoušejte také rizoto s brokolicí a kuřecím masem.