Marinované kuřecí maso pečené v troubě

20.03.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Kuřecí maso je díky naložení křehké a díky tomuto typu marinády zůstane šťavnaté. Na talíři ho krásně rozzáří kurkumová rýže ozdobená čerstvou řeřichou. 🙂

Ingredience na 4 porce

 Postup

  1. Kuřecí maso připravím k marinování podle jeho typu. Stehenní řízky je třeba očistit, velká kuřecí prsa zase podélně překrojit.
  2. V míse rozšlehám vejce s olivovým olejem a ochutím solí, pepřem, kořením, bylinkami. Není třeba to přehánět a vytvářet chuťově až příliš koncentrovanou marinádu. Marinádu zahustím trochou škrobu tak, aby nebyla úplně tekutá.
  3. Do marinády vložím maso a pořádně promíchám. Nechám zakryté odležet pár hodin, případně přes noc.
  4. Peču v troubě na 180 stupňů asi hodinu. Lze aplikovat i princip pomalého pečení na nižší stupně.

Jako přílohu jsem tentokrát zvolila rýži s kurkumou, která má krásnou barvu a nepálí. K doladění jídla jsem si v rendlíku připravila z vývaru základní hnědou omáčku. Když dávám jako přílohu šťouchané brambory, omáčka není třeba.

> A tady je další tip, jak může pomoci trouba. Tyto masové kuličky v rajské omáčce jsou osvědčené 🐭

Pár minut práce a pak už se stará trouba. Skvělý recept, když je třeba ušetřit čas 🙂