Low-carb chlebová placka z pánve + rajčatová směs s ricottou

15.08.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tento recept je inspirací, jak mít kdykoliv do 15 minut velmi jednoduše k dispozici čerstvě upečené low carb pečivo bez lepku a laktózy. Třeba i na cestách. Stačí mít po ruce pánev.🙂

Já tomu říkám "chlebová placka z pánve". Směs je ochucená kořením, proto výsledná placka není fádní a skvěle ji doplní třeba "jen" čerstvá zelenina a plátky mozzarelly.

Já jsem si však trochu pohrála s rajčaty a vytvořila směs, která je plná mikroživin, vlákniny i bílkovin. Výsledkem je úžasná svačinka, sendvič do krabičky nebo večeře.

 Ingredience na 2 porce

Na rajčatovou směs

 Postup

  1. Obsah krabičky na low carb chlebovou placku smíchám podle návodu s vodou a 1 vejcem. Menší pánev nechám nahřát. Vytřu ji olejem a rozprostřu do ní hmotu. Přiklopím pokličkou a nechám pozvolna péct 8 minut. Pak placku otočím a dopeču 4 minuty. Nechám ji vychladnout a pak ji buď mažu, plním nebo jen zdobím různými pomazánkami, dipy, sýrem, zeleninou a tak dále.

  2. Na tomto low carb chlebu skvěle chutná směs z rajčat a z pórku. Rajčata nakrájím na drobno, pórek taky a obojí orestuji na trošce olivového oleje, až se z rajčat vypaří voda a pórek změkne. Stačí pár minut. Ochutím solí, pepřem, italskými bylinkami. Nechám vychladnout a smíchám s ricottou nebo čerstvým smetanovým sýrem.

  3. Placku rozdělím na 4 díly a každý bohatě ozdobím rajčatovou směsí. Hotovo!

 TIP č. 1

Low carb placku samozřejmě můžete ozdobit nebo naplnit podle svého stylu a preference. V italském duchu můžete tuto "italskou pánev" doplnit o mozzarellu, olivy, rukolu, bazalku, čerstvá rajčata nebo výrazný pršut.

 TIP č. 2

Pro změnu můžete vyzkoušet low carb placku v orientálním stylu. Stačí italskou pánev vyměnit za tuto Indickou rychlou pánev a plnit ji luštěninovými pastami ochucenými indickým kořením, nebo cizrnovým hummusem či plátky tofu.