Gulášová polévka s mletým hovězím masem a velkými máslovými fazolemi

07.02.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ingredience na větší hrnec polévky

 Postup

  1. Na tuku orestuji do mírného zhnědnutí cibuli nakrájenou na drobné kostičky. Přidám mleté hovězí maso a restuji, až se zatáhne a opeče. Zasypu paprikou, kmínem, osolím, přidám rajčatovou pastu. Promíchám a zaliju litrem vody. Nechám vařit asi 15 minut a mezitím si připravím brambory.
  2. Brambory nakrájené na menší kostičky přidám do hrnce, přidám další vody dle potřeby a dochutím česnekem, majoránkou a vařím na mírném stupni do změknutí brambor.
  3. Na závěr do polévky přidám velké bílé máslové fazole. Polévku vzápětí dohustím 2 lžícemi obvykle bezlepkové mouky, kterou rozmíchám v trošce vody. Teď jsem použila celozrnnou rýžovou mouku. Chvíli provařím, doladím chuť a hotovo! 🙂

 TIP

Pokud nechcete polévku vůbec zahušťovat moukou, můžete na začátku přidat do hrnce na jemno nastrouhanou bramboru. Další možností je ke konci odebrat 1 "hustou" naběračku polévky, rozmixovat do hladka a vrátit zpět do hrnce.

> ☝️Gulášovka z mletého masá má i dobré verze bez fazolí. Třeba gulášová polévka z mletého masa s mrkví je oblíbenou variantou.🙂

Ať se vám polévka povede! 🙂