Fazolový salát s jablky a výbornou domácí zálivkou

23.08.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Moje oblíbená kombinace chutí. Jablka, červená cibule, fazole, feta... Fazole jsou bohaté jak na vlákninu, tak bílkoviny, rozhodně tedy nebudete mít po takovémto salátu za chvíli hlad...

Ingredience

Na zálivku (více porcí)

Štáva z půlky citronu, 4 lžíce vody, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžička hořčice a 1,5 lžíce medu nebo jiného tekutého sladila

Postup

  1. Salát natrhám nebo překrájím na menší kusy, listy baby špenátu nechám v celku. Jablko nakrájím na kostičky, cibuli na proužky.
  2. Smíchám s uvařenými červenými fazolemi.
  3. Všechny ingredience na zálivku vymíchám metličkou a smíchám se zeleninou, jablkem a fazolemi.
  4. Na závěr na salát rozdrobím fetu, nebo ji rozkrájím na kousky. Ještě decentně pokapu zálivkou a dle chuti opepřím.

Výborná domácí zálivka skvěle ochutí zeleninu, fazole i sýr. Narozdíl od průmyslových zálivek se nejedná o nutričně nehodnotnou tekutinu.

> ☝️Sýr Feta můžete využít také v tomto receptu na rukolový salát s fetou, sušenými meruňkami a citronovo-medovým dresinkem.🐭

Saláty, které kombinují chutě ovoce a sýrů mají něco do sebe! 🙂