20.02.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Když jsem zas přemýšlela nad tím, co já těm dětem namažu na chleba, aby to nebylo pořád dokola, tak mě napadla šunková pěna. Měla fakt úspěch. Stojí za to vyzkoušet :-) Šunkovou pěnu či pomazánku lze vyrobit z různých ingrediencí. Mně se nechtělo dávat větší množství másla či sladkou smetanu, proto jsem zvolila následující kombinace.
Množství na 1 mističku pomazánky
Mažte na pečivo, knackebroty nebo křupací chlebíky.
Do receptu jsem nezapomněla připsat sůl, žádnou jsem tam nedala. Jak šunka, tak žervé nějakou sůl obsahuje a to bohatě stačí.
Když šunkovou pěnu, tak jedině tu domácí. Ta kupovaná obsahuje většinou kromě vepřového sádla, cukru a dalších "éček" i červené barvivo Košenilu, které je považováno za rizikové. No proto je ta kupovaná šunková pěna tak hezky růžová. O co ale jde? O barvu nebo o zdraví?