Cuketový perník s citronovou polevou

09.08.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

 Ingredience (menší plech nebo jiná pečící forma)

Citronová poleva

 Postup

  1. Vejce vyšlehám s cukrem do husté pěny.
  2. Cuketu nastrouhám na hrubo. Když mám menší cuketu, někdy ji strouhám i rovnou se slupkou. Větší cuketu je lepší oloupat a případně vydlabat semínka. Nastrouhanou cuketu smíchám s vaječnou pěnou. Cuketu dávám do mísy rovnou, vodu z ní nijak nevymačkávám...
  3. Postupně přimíchám olej, mouku s práškem do pečiva a ochutím kakaem a perníkovým kořením.
  4. Podle situace doladím konzistenci. Když se mi těsto zdá příliš hutné, zředím ho malým množstvím rostlinného mléka.
  5. Těsto rozprostřu do formy. Formu buď vymažu a vysypu nebo použiju pečící papír. Peču na 175 stupňů asi 30 minut. Doba pečení závisí na typu cukety, mouky a také velikosti formy. Po 25 minutách je lepší zkusit špejlí, jak to vypadá.🙂
  6. Vychladlý perník potřu pomocí stěrky citronovou polevou. Stačí metličkou vyšlehat ingredience na polevu do hladké konzistence. Jde to snadno.
  7. Polevu nechám zatuhnout a perník chvíli odpočinout, aby se dobře krájel. Hotovo!

 TIPY

> ☝️Další zajímavou variantou na tradiční perník je tento mrkvový perník s domácí čokoládovou polevou.🙂

Ať se vám perníky povedou!🙂