Cuketovo-sýrová pomazánka - skvělá na toustu, topinkách i do sendvičů

07.08.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tady je receptura na menší množství pomazánky. Pokud chcete pomazánku na více dní, pro více lidí nebo na párty, určitě množství zdvojnásobte.🙂

 Ingredience na 1 mističku pomazánky

 Postup

  1. Cuketu umyju, nakrájím na špalíčky a dám na nepřilnavý plech. Pokapu ji olivovým olejem a lehce posypu kořením.
  2. Dám péct do trouby na 200 stupňů na asi 30 minut, až cuketa změkne a chytne barvu.
  3. Po vychladnutí cuketu na prkýnku na drobno posekám a smíchám s na jemno nastrouhaným sýrem. Spojím lžící až dvěma zakysané smetany.
  4. Doladím chuť a když chci, vmíchám na drobno nakrájenou lahůdkovou cibulku nebo pažitku a na ozdobu použiju zelenou nať. Hotovo!

> ☝️A tady je zase jiná verze pomazánky s cuketou. Tentokrát čerstvou. Vyzkoušejte makrelovou pomazánku s cuketou.🙂

Ať vám pomazánky chutnají!🙂