Cuketovo-sýrová pomazánka - skvělá na toustu, topinkách i do sendvičů
07.08.2021 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Tady je receptura na menší množství pomazánky. Pokud chcete pomazánku na více dní, pro více lidí nebo na párty, určitě množství zdvojnásobte.🙂
Ingredience na 1 mističku pomazánky
- 1/2 střední cukety (cca 350 g)
- 50 g výrazného tvrdého sýra (např. Cheddar)
- 1 až 2 lžíce zakysané smetany
- Olivový olej
- Koření na cuketu (dala jsem bylinkovou sůl, můžete dát koření na grilovanou zeleninu)
- Dle potřeby sůl a pepř
- Lahůdková cibulka
- Kdo chce může s cuketou upéct i stroužek česneku
Postup
- Cuketu umyju, nakrájím na špalíčky a dám na nepřilnavý plech. Pokapu ji olivovým olejem a lehce posypu kořením.
- Dám péct do trouby na 200 stupňů na asi 30 minut, až cuketa změkne a chytne barvu.
- Po vychladnutí cuketu na prkýnku na drobno posekám a smíchám s na jemno nastrouhaným sýrem. Spojím lžící až dvěma zakysané smetany.
- Doladím chuť a když chci, vmíchám na drobno nakrájenou lahůdkovou cibulku nebo pažitku a na ozdobu použiju zelenou nať. Hotovo!
> ☝️A tady je zase jiná verze pomazánky s cuketou. Tentokrát čerstvou. Vyzkoušejte makrelovou pomazánku s cuketou.🙂
Ať vám pomazánky chutnají!🙂