24.04.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Cuketa má celkem nevýraznou chuť, není alergizující, dětem ale většinou chutná, proto se zařazuje do jídelníčku už od útlého věku. Tento recept je takový základní, vhodný pro malé děti. Pokud byste polévku připravovali pro dospělé, tak ji můžete připravit na cibulce, dochutit klidně troškou kari, dokonce jsem ji nalezla ve variantě s modrým sýrem a opečenými krutony.
Polévka by měla být spíše řidší, než kašovitá a měla by sloužit jako první chod před hlavním jídlem :)
Jelikož není polévka připravována na tuku, každou porci na talíři lehce zakápněte olivovým olejem a obohatíte ji tak o prospěšné látky.
Nám všem doma velice chutnala, tak snad bude i vám :)
Autor: Kamila Metzová