Proč si to dělat složité, když to jde i takto jednoduše … Červená čočka se nemusí namáčet, takže je ideální k přípravě rychlých jídel, když chceme jídlo obohatit o vlákninu a bílkoviny. Stačí ji jen propláchnout a uvařit s kořením ve vodě, v polévce, zahustit s ní omáčku. Možností je mnoho.
Tento salát s červenou čočkou dělám třeba tehdy, když mám větší množství uvařené rýže, kterou chci nějak zužitkovat.
Pokud je to ve vašich chuťových možnostech, použijte rýži celozrnnou, která má nízký glykemický index a je bohatší na živiny. Některé celozrnné rýže nejsou ideální, musí se dlouho vařit, i chuť je specifická. Přesto – kdo hledá, najde. Mezi značkami jsou obrovské rozdíly. Skvělou celozrnnou rýži dělá třeba Uncle bens, ale ta cena …I když se klasická bílá rýže tváří bůhvíjak zdravě a dietně, tak to zas taková hitparáda není. Proto se snažme ji nahradit rýží celozrnnou. Nebudeme mít po ní tak brzy hlad. To neplatí pro jídelníček nejmenších dětí, pro ty je bílá a dostatečně uvařená rýže dobrým zdrojem sacharidů.
Tento salát s čerstvou zeleninou se velmi hodí pro různé redukční, detoxikační či jiné ozdravné režimy. Dobrý je jak teplý, tak studený.
Sdílet recept myšičky na: