Recept

Sýrové pralinky – pohoštění, které zaujme

Tyto barevné sýrové pralinky rozzáří každý stůl. Jsou jemné, krémové a decentně doplněné o další chutě v podobě posypek. Jejich příprava je snadná, žádné nepříjemné patlání...Tuto chuťovku ocení hosté, kteří nechtějí nebo nemohou jíst pečivo. Zapojte fantazii a udělejte talíř co nejbarevnější.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

 Ingredience na velký talíř sýrových pralinek

  • 200 g čerstvého smetanového sýra nebo žervé
  • 200 g na jemno nastrouhaného tvrdého sýra ( např. Gouda)
  • Dle chuti sůl a pepř
  • Na doladění chuti trochu česneku (buď malý utřený stroužek nebo česneková pasta nebo sušený česnek)
  • Na zdobení různé barevné druhy koření (jednodruhové i směsi), opražená sezamová a nadrcená dýňová semínka, mleté mandle, bylinky…

 Postup

  1. Čerstvý smetanový sýr nebo žervé v míse rozmíchejte do hladka. Přidejte na jemno nastrouhaný tvrdý sýr, osolte, opepřete a zvýrazněte trochou česneku. Pokud použijete čerstvý česnek, vyndejte ze stroužku srdíčko a rozetřete ho nožem na pastu.

  2. Směs dejte vychladit, kuličky pak půjdou lépe tvarovat.

  3. Připravte si různé barevné posypky. Z vychlazené hmoty odebírejte malé kousky, tvořte kuličky a vkládejte je do malých papírových košíčků nebo jen tak na tác.

  4. Teď sýrové kuličky ozdobte. Dříve jsem každou kuličku celou obalovala v posypce. Sice to na efekt vypadalo úchvatně, v puse pak té posypky ale bylo moc. Stačí tedy jen kuličku shora decentně posypat opraženými semínky, sušenou slaninou, uzenou paprikou, opraženými kokosovými lupínky, pažitkou, chilli, atd. Na pralinkách vše skvěle drží.

  5. Pralinky dejte opět vychladit, aby v teple moc nepovolily. Hosté si je berou buď v papírových košíčkách, nebo si je z talíře napichují…

TIP č. 1

Jako další chuťovku na doplnění doporučuji tyto slané tyčinky z tvarohového těsta. Dělám je často a není na nich co zkazit. Z těsta můžete dělat tyčinky, vykrajovat tvary. Můžete sypat semínky, kmínem…

 TIP č. 2

I když teď není sezóna cuket, přesto připomínám ještě jednu zeleninovou chuťovku, která vždy zaujme a zmizí raz dva. Tyto cuketové chuťovky sypané parmezánem a pečené v troubě stojí zato vyzkoušet.

Na Instagramu je i VIDEO, jak se tyto cuketové chuťovky připravují.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...