Tato receptura je inspirována tradičními “chocolate chip cookies”. Abych měla z čeho vyjít, vyzkoušela jsem doporučenou “americkou” recepturu. Nevyhovovalo mi velké množství těsta a opravdu zbytečně velké množství cukru, které přebilo jakékoliv ostatní chutě.
U sušenek to ale není jen tak. Když se až příliš ubere na tuku a cukru, mají úplně jinou konzistenci.
Tuto recepturu jsem si přizpůsobila tak, aby sušenek bylo tak akorát a stačila na ně 1 tabulka čokolády. Když si to žádá příležitost, množství jednoduše zdvounásobím.
Z tohoto množství jsem upekla 2 menší plechy sušenek. Je třeba mezi nimi nechávat větší rozestupy, jinak se na plechu spojí.🙂
Jednu verzi sušenek jsem dělala tak, že jsem část mouky, asi 50 g, nahradila za mleté lněné semínko nebo za mandlovou mouku. Do těsta je pak také možné přidat kousky oříšků.
> ☝️A pokud se vám líbí kombinace kakaa a kokosu, rozhodně vyzkoušejte tyto domácí koka sušenky.🐭
Příprava domácích sušenek je mnohem jednodušší, než se může zdát. Kromě jiného jsou také zdrojem zábavy a dá se do nich propašovat i spousta netradičních ingrediencí. 🙂
Sdílet recept myšičky na: