Špaldové slané chuťovky s kmínem a semínky

Když chcete připravit něco slaného na chuť tak, abyste měli dobrý pocit ze složení. Hodí se jako příloha k salátu, ale i do krabičky s sebou na cestu.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Je toho tak akorát na jeden plech a zdobit můžete, čím vás napadne. Mně nejvíce sedí sezamová semínka, kmín, drcená dýňová semínka nebo lískové oříšky.

Budete potřebovat

  • 150 g jemně mleté špaldové mouky (nebo půl na půl celozrnná a hladká)
  • 150 g žervé nebo lučiny
  • 30 g olivového oleje
  • 1 vejce
  • 1 zarovnanou lžičku soli
  • Na posypání kmín, sýr, slunečnicová semínka, sezamová semínka

 Postup

  1. Z mouky, žervé, vejce, oleje a soli vypracujte hladké těsto.
  2. Těsto zabalte do folie a nechte uležet pár hodin v lednici.
  3. Mezi dvěma pečícími papíry vyválejte tenkou placku asi 4mm a rozkrájejte ji na čtverce nebo kosočtverce.
  4. Posypte kmínem, semínky, můžete i sýrem. Podle mě je ale lepší, když se sýr zapracuje spíše dovnitř těsta.
  5. Pečte na 180 stupňů asi 20 minut.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Reklama partnera myšičky