Co se týče domácího pečení, nejraději těsta vyrábím sama, domácí. Jablečný závin dělám třeba z křehkého mrkvového těsta, nebo z tvarohového těsta. ALE!...
Teď mě napadlo koupit kvalitní chlazené listové těsto a nechat moje holky si v rámci prázdninové zábavy něco vyrobit. Volba padla na šátečky. A aby nebyly moc přeslazené z džemů, povidel, či zase moc "tekoucí" z čerstvého ovoce, připravila jsem do nich jednoduchou náplň z pudinku a jablek. Krásně se s ní pracuje a šátečky jdou bez problémů spojit, zabalit. 🙂
Ingredience na 8 šátečků
- 1 plát kvalitního chlazeného listového těsta
- Žloutek na potření
Na náplň
- 2 jablka
- 1 bio vanilkový pudink (pytlík, 40 g)
- 300 ml bio mléka
- Něco k decentnímu doslazení pudinku ( med, javorový sirup, přírodní skořicový cukr atd.)
Postup
- Nejdříve si připravím náplň. 2 jablka oloupu a nastrouhám na hrubo. V rendlíku je pár minut pod pokličkou podusím.
- Pudinkový prášek rozmíchám metličkou v mléku. Cílem je, aby byl pudink hustý, proto dávám jen 300 ml mléka. Touto směsí zaliju jablka, trochu dosladím a míchám do zhoustnutí pudinku.
- Směs nechám úplně vychladnout, pak ji dám ještě do lednice.
- Plát listového těsta dám na pečícím papíru na plech, rozdělím na 8 čtverců. Doprostřed každého čtverce dám bohatou lžíci náplně. Protilehlé okraje spojím a pořádně zmáčknu.
- Šátečky potřu rozšlehaným žloutkem a upeču do zlatova na 185 stupňů. Trvá to asi 25 minut.
🐭Pokud si chcete šátečky připravit z nějakého domácího těsta, doporučuji tyto pivní šátečky s povidly.👍
Šátečky je možné naplnit také hutnou tvarohovou náplní s kouskem čerstvé broskve nebo jahody.
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.