Ingredience na 1 mističku pomazánky
- 100 g pórku
- 100 g čerstvého smetanového nebo tvarohového sýra ( teď jsem použila "fit" verzi s nižším množství tuku a vyšším obsahem bílkovin)
- 1 vejce uvařené na tvrdo
- 1 lžička másla Ghí nebo olivového oleje
- Na dochucení sůl, pepř, může být trochu citronové šťávy
Postup
- Pórek nakrájím na drobnější kousky a na velmi mírném stupni podusím 2 minuty na lžičce přepuštěného másla až zesklovatí. Pórek má tendence se lehce spálit, proto je třeba ho hlídat a tepelně zpracovat velmi citlivě.
- Pórek nechám trochu vychladnout a smíchám ho s čerstvým krémovým sýrem a na jemno nastrouhaným uvařeným vejcem. Dochutím, promíchám a hotovo!
☝️Z jednoduchých pórkových receptů doporučuji vyzkoušet krémovou polévku s balkánským sýrem.🐭
Pórková pomazánka je výborná na žitné bagetce nebo chlebu, někdy ji také ráda mažu na křupavé knackebroty. 👍
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.