Recept

Polévka s červenou řepou a máslovými fazolemi – zjemněná jogurtem

Zdravá polévka plná zeleniny. Přirozeně hustá bez mouky. Díky delšímu vaření je její chuť intenzivní. Velké máslové fazole a jogurt ji obohatí o bílkoviny.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Občas je potřeba do 15 minut připravit polévku. To nejraději dělám různé zeleninové krémy z cukety, dýně, brokolice a tak dále.

Pak je tu další extrém, a to vývary. Kuřecí nebo hovězí vývar jsem si zvykla dělat v pomalém hrnci celou noc. Už jen z tohoto důvodu je pomalý hrnec dobrá věc.🙂

No a něco mezi je třeba tato polévka. Když pracuji s pasírovanými či drcenými rajčaty a dělám různé omáčky, zvykla jsem si “dát jim v hrnci čas”. Vyvaří se voda, chuť je pak úplně jiná. K tomuto rajčatovému základu jsem přidala čerstvou řepu a ještě nějakou kořenovou zeleninu navíc. Výsledek prošel u malých i velkých. A i přes pořádný hrnec polévky nakonec bylo málo. Tak vyzkoušejte.🙂

Ingredience na velký hrnec polévky

  • 2 menší červené řepy
  • 1 sklenice pasírovaných rajčat (cca 650 g)
  • 1 plechovka kvalitních sekaných rajčat
  • 1 střední mrkev
  • 1 střední kořen petržele
  • 1 plechovka bílých máslových fazolí
  • 1 litr vývaru nebo vody
  • 2 stroužky česneku
  • Na dochucení bobkový list, nové koření, pepř
  • Čerstvé či sušené bylinky dle chuti a sezóny
  • Hustý bílý jogurt nebo zakysaná smetana do talíře ke každé porci

 Postup

  1. Řepu, mrkev i petržel oškrábu a nastrouhám na hrubo.
  2. Do hrnce vliju pasírovaná rajčata, drcená rajčata, přidám nastrouhanou zeleninu a koření. Dávám bobkový list, nové koření a pepř v mleté formě, abych pak z polévky nic nemusela lovit.
  3. Zaliju ihned vývarem a vařím pod pokličkou pozvolna asi hodinu. Tento krok je dobré dodržet, polévka díky tomu získá plnější chuť i konzistenci.
  4. Ke konci přidám slité máslové fazole a dochutím česnekem a bylinkami.
  5. Každou porci pak ještě na talíři doplním o lžíci hustého bílého jogurtu. Hotovo!

> ☝️Nápad jak využít řepu v exotičtějším duchu je tato červená řepa na kari.🙂

Ať se vám jídlo povede!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...