Recept

Domácí pizza ze špaldové mouky se základní omáčkou z pasírovaných rajčat

Pizza může znamenat mnoho věcí. Nekvalitní fastfood, originální klasiku v luxusní italské restauraci nebo také doma vyrobenou večeři z kvalitních a oblíbených ingrediencí. Příprava je snadná.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Pizzy “co dům dal” či “páté přes deváté” mohou být ve výsledku také dobré, mně se ale líbí, když má každý kousek pizzy svoji specifickou chuť a je možné ocenit některé ingredience zvlášť. Pizzu je také možné připravit z jiné mouky než z klasické “00” či “00 extra”, a to z najemno namleté bio špaldové mouky 1050.

Na 2 kulaté pizzy potřebujete

  • 500 g bio špaldové mouky vhodné pro přípravu pizzy (typ 1050)
  • 250 ml vlažné vody
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 a půl lžičky soli
  • 1 balíček sušených kvasnic

Postup

  1. Těsto na pizzu můžete zpracovat ručně, já k tomu používám domácí pekárnu program “těsto”. Všechny ingredience dám do pekárny, která těsto zpracuje a nechá vykynout.
  2. Mezitím si připravím základní rajčatovou omáčku na pizzu. Nejraději ji vyrábím z passaty, což jsou pasírovaná rajčata. Prodávají se často ve vysoké sklenici i v bio kvalitě a mohou být ochucená bazalkou. Propasírovaná rajčata vliju do hluboké pánve, ochutím solí, pepřem, lehce česnekem a dle potřeby dosladím do příjemné chuti. Nechám vařit bez pokličky asi 10 minut.
  3. Těsto rozdělím na 2 bochánky, každý vyválím a přendám do formy. Potřu rajčatovou omáčkou, obložím ingrediencemi, zakápnu olivovým olejem a peču na 270 stupňů 8 – 10 minut.

Nápady, čím pizzu obložit

  • baby mozarella, cherry rajčátka a černé olivy
  • schwazwaldská šunka a čerstvé žampiony
  • Spařený listový špenát a sýr feta
  • šunka od kosti, kukuřice (ne nakládaná) a mozarella

Příprava snadná a zábavná, výsledek vynikající 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...