Ingredience
- Dýně hokkaido
- Olivový olej
- Sůl, pepř
- Na dip vařené vejce, hustý bílý jogurt, sůl a na dochucení troška kvalitní majonézy (tradiční, light nebo veganská dle osobních preferencí, na 1 vejce stačí lžíce jogurtu a vrchovatá lžička majonézy)
- Zelené bylinky na doladění ( já jsem dala řeřichu)
Postup
- Dýni důkladně omyju, očistím kartáčkem a překrojím na půl. Vydlabu semínka, odkrojím tuhé konce. Pak dýni nakrájím buď na měsíčky nebo na větší kusy. Větší kusy se pečou delší dobu.
- Kusy dýně dám na plech nebo do pekáčku a pomocí mašlovačky je potřu olivovým olejem a ochutím je solí. Někdo do olivového oleje prolisuje stroužek česneku...
- Dám péct na 190 stupňů na asi 35 minut.
- Zatímco se dýně peče, připravím si vaječný dip. Uvařené vejce na tvrdo nastrouhám na jemno a smíchám s hustým bílým jogurtem. Hlavní roli v dipu musí hrát vejce, proto na 1 vejce bohatě postačí lžíce jogurtu a lžička majonézy). Na 1 porci počítám 1 vejce.
- Upečenou dýni lze podávat hned teplou, skvělá je i studená. Na talíři ji lze doladit ještě pár kapkami olivového oleje, zelenými bylinkami a čerstvě mletým pepřem.
Snadné, zdravé, výborné! 🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.