Ingredience
- 200 g jemných ovesných vloček (sehnat můžete také klíčené ovesné vločky či vločky bez lepku)
- 2 vejce
- 350 až 400 ml mléka (množství dle typu vloček, v čase těsto více zhoustne)
- 1 lžíce sypkého oslazovadla (já jsem dala sušenou třtinovou šťávu panellu)
- Tuk na opečení palačinek (řepkový olej, máslo Ghí)
- Na náplň hustá zakysaná smetana, domácí kakaová omáčka, ovoce dle sezóny)
Postup
- Ovesné vločky rozsekám v robotu na jemno. Mléko rozšlehám s vejci a postupně promíchám či promixuji s vločkami. Trochu osladím.
- Těsto nechám odležet alespoň 15 minut, aby vločky dobře nasákly tekutinu. V případě potřeby doladím konzistenci. Těsto je hustší než tradiční palačinkové těsto.
- Středně rozehřátou palačinkovou pánev potřu nejlépe přepuštěným máslem a naběračkou nanesu těsto. Rovnou ho rozetřu po celé pánvi. Opékám z obou stran.
- Plním a zdobím dle chuti a sezóny.
TIPY
Rychlou domácí kakaovou omáčku vyrobím rozmícháním kvalitního kakaového prášku se lžící horké vody a oblíbeným sirupem nebo medem.
Ovesné palačinky jsou výborné i se slanou náplní. Třeba se špenátem a sýrem.👍Těsto v tomto případě nesladím.
☝️A co do těsta na palačinky nastrouhat jablka? Vyzkoušejte jablečné palačinky se skořicí.🙂
Ať se vám palačinky povedou!🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.