Bílá fazolačka lehce do kysela

Vydatná smetanová polévka, jejíž základ tvoří velké bílé fazole. Vychází z tradiční staročeské kuchyně. Sytá, hřejivá, lehce do kysela díky zakysané smetaně.
Víno & jídlo: Čerstvý sýr Burrata s grilovanými rajčaty a bazalkovým pestem

Dokonalý předkrm nebo lehká večeře téměř bez práce. Prověřená kombinace tradičního italského sýra, grilovaných rajčat, bazalky a opečené bagetky. Uvnitř burraty je návyková krémová náplň. S kvalitním olivovým olejem a sklenkou vína dokonalost.
Víno & jídlo: Tyrolské fleky se zelím a bílým vínem

Oblíbené tradiční jídlo rakouské kuchyně, které stojí jen na několika ingrediencích. Kombinace kvalitních fleků, orestované cibulky a dobře ochuceného zelí je osvědčená. V Tyrolsku zelí podlévají bílým vínem, které mu dodá typický šmrnc.
Víno & jídlo: Pinsa romana s parmskou šunkou a mozzarellou – extra jednoduché

Nadýchané těsto s domácí rajčatovou omáčkou ozdobené skvělými ingrediencemi v italském duchu. Tento recept je rychlovka, protože pracujeme s předpřipraveným těstem. Tohle jídlo zvládne každý.
Jídlo & víno: tradiční boloňské lasagne s červeným vínem

Tradiční poctivý recept na boloňské lasagne, které jsou celosvětově oblíbeným jídlem. Plátky italských těstovin proložené autentickou výraznou masovou omáčkou, krémovým bešamelem a parmezánem. Syté jídlo pro gurmány.
Jídlo & víno: Teplý salát s křupavým kozím sýrem a domácím balsamikovým dresinkem

Tento teplý salát je dokonalou kombinací chutí. Křehké listy polníčku obalené domácím balsamikovým dresinkem s kousky sýra, který je na povrchu křupavý a uvnitř krémový.
Krásné jídlo pro speciální příležitost i zdravá večeře.
Jídlo & víno: Tagliatelle s lososem a krémovou citronovou omáčkou

Prémiové těstoviny tagliatelle obalené v krémové citronové omáčce a kousky opečeného lososa stojí za vyzkoušení. Smetana dohromady s citrónem funguje geniálně. Všechny chutě i atmosféru pak dokonale pozvedne sklenka pečlivě vybraného bílého vína.
Salát ze zelené čočky s výraznou domácí zálivkou

Sytý salát ze zelené čočky je bohatý na bílkoviny a vlákninu. Zelenina mu dodá zářivé barvy, zálivka zase svěží chuť. Zelená čočka si při vaření lépe drží tvar, než jiné druhy čočky. Hodí se tedy do různých salátů, kde vynikne její pěkný vzhled.
Salát ze zelené čočky s výraznou domácí zálivkou

Sytý salát ze zelené čočky je bohatý na bílkoviny a vlákninu. Zelenina mu dodá zářivé barvy, zálivka zase svěží chuť. Zelená čočka si při vaření lépe drží tvar, než jiné druhy čočky. Hodí se tedy do různých salátů, kde vynikne její pěkný vzhled.
Sýrové pralinky – pohoštění, které zaujme

Tyto barevné sýrové pralinky rozzáří každý stůl. Jsou jemné, krémové a decentně doplněné o další chutě v podobě posypek. Jejich příprava je snadná, žádné nepříjemné patlání…Tuto chuťovku ocení hosté, kteří nechtějí nebo nemohou jíst pečivo. Zapojte fantazii a udělejte talíř co nejbarevnější.
Novoroční čočková polévka – vychytaný recept

Uvařte si na Nový rok plný hrnec této vyzkoušené a syté čočkové polévky. Ovoněná slaninou, zjemněná smetanou a hustá i bez mouky. Patří k oblíbeným novoročním jídlům. Čočka svým tvarem totiž připomíná malé penízky, které jsou symbolem hojnosti a dostatku financí po celý rok.
Novoroční čočková polévka – vychytaný recept

Uvařte si na Nový rok plný hrnec této vyzkoušené a syté čočkové polévky. Ovoněná slaninou, zjemněná smetanou a hustá i bez mouky. Patří k oblíbeným novoročním jídlům. Čočka svým tvarem totiž připomíná malé penízky, které jsou symbolem hojnosti a dostatku financí po celý rok.
Jídlo & víno: Párty chuťovky k Proseccu, které zaujmou

Pohoštění v italském duchu, které se skvěle hodí k proseccu a příprava vám nezabere příliš času. Pizza twist, krémové sýrové pralinky a marinovanou mozzarellu s rajčátky bude chtít zobnout každý. Ať už připravujete občerstvení pro dva nebo párty jídlo pro větší společnost, překvapte novými chutěmi.
Margotkový moučník bez lepku s čokoládovou polevou

Oblíbený moučník v bezlepkové verzi. Tyčinka Margot zajistí výraznou chuť, jablko zase vláčnost. Vždy zmizí do posledního kousku.
Losos z pánve s výraznou medovo sojovou omáčkou

Máte chuť na lososa s výraznou zajímavou omáčkou v asijském stylu? Kombinace kvalitní sojové omáčky, medu a česneku je perfektní. Stačí rozpálit pánev a do 15 minut máte hotovo.
Výborné křehké vafle

Osvědčený recept na křehké vafle. Dejte si je se smetanovým krémem nebo šlehačkou. Zdobte ovocem, posypejte kakaem, skořicí, zakápněte sirupem. Skvělý dezert nebo super víkendová snídaně.
Slané hvězdičky z tvarohového těsta s mandlovou moukou

Tvarohové těsto je osvědčený základ pro slané chuťovky nebo široké tyčinky. Toto je vánoční verze s mandlovou moukou, která těstu dodá super chuť. Vykrájejte z něj hvězdičky, ozdobte je do žluta a máte perfektní kontrast k sladkému cukroví.
Rýžové těstoviny s tempehem a fazolkami – s rychlou omáčkou z rostlinné smetany

Rychlé a atraktivní jídlo plné chuti i živin. Osvědčené rýžové těstoviny, tempeh, křupavé zelené fazolky v rychlé krémové omáčce z rostlinné smetany. Jemné kari koření dodá těmto těstovinám šmrnc i super barvičku.
Křupavé karbanátky ze sojového masa obalené v panko strouhance

Jedna z osvědčených verzí bezmasých karbanátků. Jsou výrazné a šťavnaté. Správně dochucené a atraktivně osmažené mají šmrnc. Křupavá panko strouhanka jim dodá extra křupavost. Podávané se šťouchanými bramborami a zlatavou orestovanou cibulkou jsou báječné.
Losos na pomerančovém pepři – Šťavnatý a osvědčený postup

Když máte po ruce kvalitního lososa, tak ho fakt nechcete zkazit. Čím ho dochutit a jak opéct, aby měl šmrnc a zůstal šťavnatý? Zde je osvědčený postup.