Chtěla jsem připravit pro návštěvu něco malého k zakousnutí, tak jsem se rozhodla, že vyrobím nějakou pomazánku. V lednici vidím tvaroh, bílý jogurt, olivy, ve špajzu [ovesné vločky](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/ovesne-vlocky “ovesné vločky”)…Dát do pomazánky ovesné vločky není žádný úlet, dokonce i na jejich balení je napsáno, že se hodí na přípravu pomazánek. Výsledek úžasný, všem moc chutnalo. Základním předpokladem je samozřejmě to, že máte rádi olivy 🙂
Jelikož olivy samotné obsahují dost tuku a tím pádem i energie, tak je lepší přidat mléčný výrobek, který není tolik tučný, případně jej z poloviny nahradit bílým jogurtem.
Jakmile se vám tedy při výrobě jakékoliv pomazánky stane, že je řidší, než jste si představovali, můžete ji lehce dohustit ovesnými vločkami. Funguje to na výbornou!
Sdílet recept myšičky na: