Recept

Zdravá pomazánka s olivami a ovesnými vločkami

Ovesné vločky jsou vskutku zázračnou ingrediencí v kuchyni. Dokážou vyladit každou pomazánku a ještě uděláte něco pro své zdraví.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Chtěla jsem připravit pro návštěvu něco malého k zakousnutí, tak jsem se rozhodla, že vyrobím nějakou pomazánku. V lednici vidím tvaroh, bílý jogurt, olivy, ve špajzu [ovesné vločky](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/ovesne-vlocky “ovesné vločky”)…Dát do pomazánky ovesné vločky není žádný úlet, dokonce i na jejich balení je napsáno, že se hodí na přípravu pomazánek. Výsledek úžasný, všem moc chutnalo. Základním předpokladem je samozřejmě to, že máte rádi olivy 🙂

Budete potřebovat

  • Na základ – nízkotučný tvaroh nebo žervé
  • Trochu bílého jogurtu
  • Olivy – množství dle toho, jak moc olivovou pomazánku chcete
  • [Ovesné vločky](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/ovesne-vlocky “Ovesné vločky”) na zahuštění (jemné, jsou to menší kousky)
  • Na dochucení – možná trochu soli, může být lžička hořčice, miso pasta

Postup

  1. Ve větší misce rozmíchejte tvaroh nebo žervé s trochou jogurtu.
  2. Olivy nasekejte na drobné kousky. Pomohla jsem si malým robotem …
  3. Nasekané olivy smíchejte s “bílou hmotou” a přidejte ovesné vločky. Vločky mají pomazánce dodat jen pevnější konzistenci, určitě jich tam dejte max. pár lžic. Počítejte také s tím, že vločky nasáknou tekutinu a během chvilky nabobtnají. Raději méně, než více …
  4. Pak už jen dochuťte, jak je libo a případně ještě dolaďte trochou jogurtu …

TIP

Jelikož olivy samotné obsahují dost tuku a tím pádem i energie, tak je lepší přidat mléčný výrobek, který není tolik tučný, případně jej z poloviny nahradit bílým jogurtem.

Na co všechno se ještě hodí ovesné vločky?

  • Pro přípravu rychlé a zdravé snídaně (nasypat do mléka, jogurtu)
  • Na ovesnou kaši
  • Na zahušťování polévek a omáček
  • Na vylepšení karbanátků
  • Do bramboráků (zahustí je a budou křupavější)

Jakmile se vám tedy při výrobě jakékoliv pomazánky stane, že je řidší, než jste si představovali, můžete ji lehce dohustit ovesnými vločkami. Funguje to na výbornou!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...