Nastavovaná kaše je staročeské levné jídlo, kdy se bramborová kaše nastavovala kroupami, aby se zvýšila její výživová hodnota. Kaše je díky česneku, majoránce a orestované cibuli výborná. Uchytila se i jako příloha, kdy ji můžeme doplnit o různé karbanátky, zeleninové placičky nebo volské oko.
Kaše se nejčastěji připravuje v poměru 1:3. Na 1 díl uvařených krup dáme 3 díly uvařených brambor.
V dnešní době mnoho lidí rádo volí rostlinné alternativy smetan. U tradičních jídel doporučuji vybírat smetany neutrální chuti, které se nebudou třískat s chutí česneku a majoránky. Výrazná kokosová smetana tedy není vhodná. Ovesná či sojová se hodí lépe.
> ☝️K volskému oku se také výborně hodí hrachová kaše s cibulkou.🙂
Sdílet recept myšičky na: