Do placiček je možné přidat dle chuti ještě další ingredience, já jsem se teď ale držela pravidla "méně je více". 🙂
Ingredience na 1 pánev placiček
- 4 mrkve (asi 230 g)
- 2 vejce
- Jarní cibulka (dala jsem i nasekanou čerstvou petržel)
- 2 stroužky česneku
- Sůl, pepř, může být i troška kurkumy
- 2 vrchovaté lžíce suché ingredience typu krupička (špaldová, rýžová) nebo 4 lžíce kukuřičné strouhanky
- Olivový olej
Na tvarohový dip
- Tvaroh ve vaničce
- Kopr nebo jiné bylinky
- Sůl, citronová šťáva
Postup
- Mrkev očistím a nastrouhám. Placičky snesou jak mrkev nastrouhanou na jemno, na hrubo, tak posekanou na drobné kousky v robotu. Teď jsem dala polovinu mrkve na hrubo a polovinu na jemno.
- Promíchám s vejci, ochutím, přidám česnek a jen lehce dohustím suchou ingrediencí.
- Placičky opékám do zlatova z obou stran na olivovém oleji. Pak je na chvíli odložím na papírovou utěrku.
- Podávám je s dipem. Pokaždý udělám jiný. Teď jsem zvolila hutnější dip z tvarohu, který jsem dochutila citronovou šťávou, koprem a solí.
☝️A když jsme u těch placiček, za vyzkoušení stojí také tyto rýžovo - zeleninové placičky se sýrem. 🐭
Placičky jsou výborné samotné nebo také jako hlavní jídlo ke šťouchaným bramborám a tzatziky. 🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.