Kuřecí maso je díky naložení křehké a díky tomuto typu marinády zůstane šťavnaté. Na talíři ho krásně rozzáří kurkumová rýže ozdobená čerstvou řeřichou. 🙂
Ingredience na 4 porce
- 500 až 600 g kuřecích řízků (co nejlepší možné kvality, mohou být prsní i stehenní)
 
- 2 vejce
 
- Olivový olej ( alespoň 50 ml)
 
- Rýžový škrob (lze i jiný)
 
- Sůl, pepř
 
- Koření a sušené bylinky dle chuti ( já jsem zvolila koření, kde byla cibule, česnek, paprika, kmín, hořcice)
 
 Postup
- Kuřecí maso připravím k marinování podle jeho typu. Stehenní řízky je třeba očistit, velká kuřecí prsa zase podélně překrojit.
 
- V míse rozšlehám vejce s olivovým olejem a ochutím solí, pepřem, kořením, bylinkami. Není třeba to přehánět a vytvářet chuťově až příliš koncentrovanou marinádu. Marinádu zahustím trochou škrobu tak, aby nebyla úplně tekutá.
 
- Do marinády vložím maso a pořádně promíchám. Nechám zakryté odležet pár hodin, případně přes noc.
 
- Peču v troubě na 180 stupňů asi hodinu. Lze aplikovat i princip pomalého pečení na nižší stupně.
 
Jako přílohu jsem tentokrát zvolila rýži s kurkumou, která má krásnou barvu a nepálí. K doladění jídla jsem si v rendlíku připravila z vývaru základní hnědou omáčku. Když dávám jako přílohu šťouchané brambory, omáčka není třeba. 
> A tady je další tip, jak může pomoci trouba. Tyto masové kuličky v rajské omáčce jsou osvědčené 🐭
Pár minut práce a pak už se stará trouba. Skvělý recept, když je třeba ušetřit čas 🙂