Květáková pomazánka s vejci

Krátce povařené růžičky květáku perfektně poslouží jako základ dobré domácí pomazánky. Vejce a žervé jí dodají hutnou konzistenci a sytost. Ideální pro ty, kteří preferují domácí odlehčené verze tradičních pomazánek.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tuto pomazánku ráda dělám, když se mi do ruky dostane květák nebo květáky.🙂

Verzí existuje mnoho. Se šunkou, se sýrem, s tvarohem…

Já jsem si připravila verzi s vejci vařenými na tvrdo a se sýrem “žervé”. Tento základ pak dochucuji podle situace. Hodí se česnek, ale i křen, hořčice, olivový olej, kurkuma nebo výrazné čerstvé bylinky jako např. řeřicha.

 Ingredience na 1 misku pomazánky

  • 200 g krátce povařených růžiček květáku
  • 2 vejce uvařená na tvrdo
  • 1 balení gervais (100 g, nebo alternativa v podobě čerstvého smetanového sýra)
  • 1 malá lžička hořčice
  • 1 až 2 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • Hrst na drobno nakrájené jarní cibulky nebo petrželky

 Postup

  1. Růžičky květáku krátce povařím v malém množství vody jen tak, aby akorát změkly a zůstaly na skus. Nechám je vychladnout.
  2. Uvařené růžičky květáku posekám nožem na drobno a v míse smíchám s na jemno nastrouhanými uvařenými vejci a se sýrem Gervais. Dochutím.
  3. Na závěr vmíchám nasekanou jarní cibulku nebo petrželku nebo pažitku nebo řeřichu “z parapetu”. Mažu na chleba nebo knackebroty a zdobím vojtěškou alfaalfa.👍

> ☝️Recept s květákem, který také doporučuji vyzkoušet je tento květák na cibulce zapečený s batáty a sýrovou omáčkou.🙂

Ať se vám recepty s květákem povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Reklama partnera myšičky