Potřebujete
- 1 střední cuketu
- Sůl, pepř, zelené bylinky dle chuti
- Olivový olej
- Zeleninový vývar (množství dle množství cukety a požadované hustoty)
- Kokosové mléko (ne nápoj v krabici, ale kokosové mléko, které se používá v orientální kuchyni)
- Na doladění domácí krutony z celozrnného chleba, loupané konopné semínko, petržel, balzamikový krém
Postup
- Cuketu omyju a včetně slupky nakrájím na kousky. Pokapu ji olivovým olejem, ochutím solí, pepřem, zelenými bylinkami a dám ji péct na 180 stupňů asi na 30 minut. Někdy peču v troubě, někdy v elektrickém hrnci.
- Pečenou cuketu už pak jen doliju vývarem a rozmixuji. Zjemním kokosovým mlékem a konzistenci případně doladím dalším vývarem.
- Polévku na talíři doplním o domácí krutony, které opeču na pánvi na olivovém oleji, posypu ji konopnými semínky nebo opečenými dýňovými semínky.
Rychlovka téměř bez práce a výsledek výborný :)
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.