Jsou jídla, která večer uvaříte a můžete si je rovnou připravit do krabičky na druhý den k obědu. Ideální a vděčnou ingrediencí je bulgur, který můžete zkombinovat s dobře ochuceným kuřecím masem a sladkou kukuřicí.
Dále do krabičky mrkev na špalíčky a malá rajčátka
Postup
Bulgur uvařte podle návodu. Já to dělám tak, že bulgur propláchnu vodou, dám do hrnce a zaliju dvounásobným množstvím vody nebo vývaru. 5 minut povařím a pak nechám dojít pod pokličkou …
Mražená kukuřice je hotová raz dva. Stačí ji na pánvi krátce orestovat na troše oleje, nebo ji pár minut povařit.
Maso si připravte, jak vám vyhovuje. Nejjednodušší je ogrilovat okořeněný kuřecí steak, pak ho nakrájet na kostičky, případně drobné kousky masa orestovat na pánvi spolu s kořením.
Pak už jen vše smíchejte dohromady spolu s nasekanou hladkolistou petrželí.
Toto jídlo můžete doplnit o porci vlákniny formou vhodné zeleniny. Praktická je mrkev a rajčátka 🙂
Toto jídlo se výborně hodí do krabičky, jelikož dobře “snese cestu”, neteče a dá si jíst teplé i studené…