Na fotce jsem kapání zavařila do rajské polévky. Můžete uvařit jakoukoliv zeleninovou polévku, ať už s kousky zeleniny či krémovou. Tady je pár tipů na polévky, do kterých by se kapání mohlo jako zavářka hodit:
Toto množství je kapání do středního hrnce polévky. Asi na 4 porce. Pro větší objem polévky, nebo pokud chcete mít kapání více, udělejte těstíčko ze 2 vajec.
Ingredience
- 1 vejce
- 2 polévkové lžíce hladké rýžové mouky
- Sůl
Postup
- V misce rozšlehám vejce, přiměřeně osolím, aby zavářka nebyla mdlá a postupně zašlehám 2 lžíce rýžové mouky, až vnikne hladké řidší těstíčko.
- Těstíčko jemně liju do vroucí polévky přes vidličku. Vznikají tak malé cucky nepravidelného tvaru. Opatrně promíchám, případně odlepím ode dna a nechám pár minut provařit. Hotovo!
TIPY
- Stejným způsobem můžete kapání připravit i z běžné pšeničné nebo špaldové mouky
- Pokud kapání děláte poprvé a nejste si jisti, zkuste si ho připravit "nanečisto" do vroucí vody. Když jsem já získala jistotu, jaká konzistence těsta je správná a jaká mouka "funguje či nefunguje", už jsem těsto cmrndala bez obav přes vidličku do různých polévek.🙂
☝️Další tip na rychlou zavářku je strouhání. Doporučuji vyzkoušet strouhání do polévky jen ze 2 ingrediencí.🙂
Ať se vám zavářky povedou!🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.