Bábovky zkouším různé. V podstatě je nepeču bez použití alespoň části celozrnné mouky. Oblíbená je třeba tato [tvarohová bábovka](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/tvarohova-babovka “tvarohová bábovka”). Už je v podstatě míchám od oka a pak se těším, co z toho bude 🙂 Základ tohoto receptu tvoří klasická hrnková bábovka, jen je místo mléka použita obyčejná voda a díky tomu je bábovka jiná, taková jemnější a lehčí.
(1 hrnek = 250ml nebo jak jste zvyklí dle velikosti bábovkové formy)
Když se rozhodnete místo kakaa použít [karob](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/karob “karob”), dejte ho o něco méně, jinak by jeho chuť mohla být příliš výrazná až hořká. Když dáte kakaa 2 lžíce, karobu stačí lžíce 1.
Pro mě to je velice vděčná receptura. Příprava vám zabere pár minut, nic nemusíte vážit, mléko nemusíte mít, umíchané to je raz dva a pokaždé se povede 🙂
Dobrou chuť!
Sdílet recept myšičky na: