Crumble pro více lidí se nejčastěji připravuje do větší zapékací misky. Já osobně ho mám nejraději v mističkách. Co mistička, to porce. Takhle si ho jednoduše můžu připravit i jen sama pro sebe.🙂
Ingredience na 1 zapékací mističku
- 1 hruška
- 7 mandlí
- 1 lžíce jemně mleté špaldové mouky
- 1 lžička přepuštěného másla ( nebo jiný tuk dle preferencí)
- 1 lžíce sladidla (může být sypké i tekuté, já jsem dala čekankový sirup
- Skořice
Postup
- Hrušku oloupu, odstraním jádřinec a nakrájím ji na menší kousky. Kousky hrušky dám do vymazané mističky. Když chci, ochutím skořicí.
- Mandle nasekám na kousky. Smíchám je se špaldovou moukou, osladím, přidám máslo. Vzniklou drobenkou posypu hrušky a dám zapéct na 180 stupňů na 23 minut. Hotovo!
☝️Další podobnou variantou, ale bez mouky, jsou broskve pečené pod ořechovou krustou.🐭
Výborná "crumblová" kombinace jsou také třešně s mákem. Tolik možností! 🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.