Rychle / jednoduše / zdravě

Halušky se zelím a uzeným tofu

Hned po haluškách s bryndzou jsou ty se zelím a uzeným druhou nejčastější variantou. Těch dalších oblíbených variant je ale mnohem více. A nemusíme k tomu potřebovat ani žádné maso. Zkuste zapojit zelí a uzené tofu :)
Domácí halušky recept

 Potřebujete

  • domácí halušky
  • podušené kyselé zelí
  • uzené tofu
  • olivový olej
  • zelené bylinky na ozdobu

 Postup

  1. Připravím si domácí halušky, třeba podle tohoto receptu na špaldové halušky
  2. V hrnci podusím zelí. Postup zvolte, jak jste zvyklí a dochuťte, jak vám vyhovuje. Někdo preferuje krátce podušené křupavější zelí více do kysela, někomu vyhovuje zelí více podlít, dusit delší dobu do měkka a doladit trochou třtinového cukru.
  3. Uzené tofu nakrájím na menší kostičky a opeču krátce na olivovém oleji do zlatova.
  4. Pak už jen vše smíchám dohromady a na talíři doplním zelenými bylinkami.

Připravit domácí halušky z brambor je velmi snadné. Chutnají výborně nejen se zelím, ale i s bryndzou, špenátem či opečenými žampiony a sýrem.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Halušky se zelím recept

Opečené kostičky uzeného tofu a podušené kysané zelí.

 
Uzené tofu recept

Pak už jen v pánvi promíchat s domácíma haluškama.

 
Kyselé zelí recept

A když halušky se zelím, tak opravdu s pořádnou porcí šťavnatého zelí. Dobrou chuť :)

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Anna
Moc dobré. Skvělá a chutná alternativa k "normálním" haluškám.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?