Recept

Gulášová polévka s mletým hovězím masem a velkými máslovými fazolemi

Sytá a hustá polévka, která je díky použití mletého masa jednoduchá na přípravu. Krásně červená díky paprice a rajčatové pastě, voňavá po majoránce a česneku.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Ingredience na větší hrnec polévky

  • 400 až 500 g mletého bio hovězího masa
  • 6 až 8 brambor
  • 1 balení uvařených velkých máslových fazolí (asi 400 g)
  • 2 velké cibule
  • Olej nebo máslo Ghí
  • Koření sladká červená paprika
  • 2 lžíce rajčatové pasty (protlak)
  • 3 stroužky česneku
  • 2 litry vody (+ další dle potřeby)
  • Na dochucení sůl, drcený kmín, pepř, majoránka, někdy
  • Na závěrečné dohuštění 2 lžíce jemně mleté mouky rozkvrdlané v trošce vody (dala jsem rýžovou)

 Postup

  1. Na tuku orestuji do mírného zhnědnutí cibuli nakrájenou na drobné kostičky. Přidám mleté hovězí maso a restuji, až se zatáhne a opeče. Zasypu paprikou, kmínem, osolím, přidám rajčatovou pastu. Promíchám a zaliju litrem vody. Nechám vařit asi 15 minut a mezitím si připravím brambory.
  2. Brambory nakrájené na menší kostičky přidám do hrnce, přidám další vody dle potřeby a dochutím česnekem, majoránkou a vařím na mírném stupni do změknutí brambor.
  3. Na závěr do polévky přidám velké bílé máslové fazole. Polévku vzápětí dohustím 2 lžícemi obvykle bezlepkové mouky, kterou rozmíchám v trošce vody. Teď jsem použila celozrnnou rýžovou mouku. Chvíli provařím, doladím chuť a hotovo! 🙂

 TIP

Pokud nechcete polévku vůbec zahušťovat moukou, můžete na začátku přidat do hrnce na jemno nastrouhanou bramboru. Další možností je ke konci odebrat 1 “hustou” naběračku polévky, rozmixovat do hladka a vrátit zpět do hrnce.

> ☝️Gulášovka z mletého masá má i dobré verze bez fazolí. Třeba gulášová polévka z mletého masa s mrkví je oblíbenou variantou.🙂

Ať se vám polévka povede! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...