Ingredience
- Půl hlávky zelí
- 1 balení fleků ( měla jsem válcované fleky 350 g)
- 2 cibule
- Olej nebo máslo ghí
- Sůl, pepř, celý i mletý kmín
Postup
- Zelí zbavím horních listů, překrojím ho na půl a odříznu košťál. Zelí ještě překrojím a pak ostrým nožem nakrouhám. Je potřeba si zelí otočit tak, aby při jeho krájení vznikaly dlouhé a úzké kousky.
- V pánvi na tuku orestuji do zlatova cibuli a přidám zelí. Posolím, okmínuji, opepřím a nechám pod pokličkou dusit. Průběžně obracím a promíchávám, až postupně zelí změkne a zezlátne. Mně to trvalo asi 45 minut.
- Když je zelí skoro hotové, uvařím flíčky. Je třeba je hlídat, aby se nerozvařily. Těm mým 7 minut vaření stačilo.
- Pak už jen vše smíchat dohromady a hotovo! 👍
☝️Čerstvé nebo kysané zelí, obojí se dá jednoduše využít. Co zkusit halušky se zelím a uzeným tofu? 🐭
Ty nejjednodušší a obyčejné recepty jsou často "tutovky". 🙂
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.